Календар

юни
2
сб
ИН йога на петте сетива
юни 2 – юни 9 цял-ден
ИН йога на петте сетива @ о-в Самотраки | Гърция

2 – 9 юни 2018 г.
8 дни/7 нощувки

Цена: 350 евро

След повече от 20 години занимания с йога, шаманизъм, личностно развитие, Аюрведа и така нататък, се появи метод, който обедини цялото ни натрупано знание и практически опит в работата с много различни хора. За да приложим натрупаното знание, включихме в традиционна сесия ИН йога различни научени техники за събуждане на петте сетива. Започнахме със звука и вибрациите, включихме ароматите, цветовете и кристалите, едновременно в едно събитие, за по дълбоко въздействие и изцеление. Резултатът е зашеметяващ и те каним на цяла седмица с ИН йога на петте сетива.

Програмата на ритрийта ни включва всекидневно посрещане на изгрева и двучасова ИН йога за петте сетива, работа с Даоските лечебни звуци, освобождаване на гласа, основи на Ароматерапия, Кристало и Мандалатерапия и лечебни бани в минералната вода на острова. Освен това ще се наслаждаваме на общуването с вековни дървета, реки, причудливи мегалити и сродни души.

ИН ЙОГА ЗА ПЕТТЕ СЕТИВА е трудно да се опише, най-добре е да бъде изживяна, за да разбереш силата й да направи живота ти по-осъзнат, лек и да те освободи от страданието.

Водачи на групата са Жоро Христов и Никола Кирилов – познавачи на острова, пътешественици и разказвачи на истории, Жоро Христов изучава и практикува древни практики за осъзнаване, изцеление и разгръщане на потенциала ни, води групи на духовни пътешествия от 2008 г. по света и България; Никола Кирилов е съмишленик и е част от процеса на ИН йога на петте сетива – майстор на приготвяне на чай по автентичен азиатски начин и е приготвил дегустация на студени чайове и ритуално пиене на висококачествени чайове по време на ваканцията ни!


Цената включва:
 • 7 нощувки на остров Самотраки в хотел „Орфей“ в селцето Терма-Лутра;
 • 6 закуски;
 • Водачи по всички места от програмата – Жоро Христов и Никола Кирилов;
 • ИН йога практиките;
 • Ароматерапевтична работилница;
 • Основи на кристалотерапията;
 • Оцветяване и рисуване на мандали;
 • Интуитивно пеене;
 • Медитациите;
 • Всички останали практики по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка;
Цената не включва:
 • Моля, прочетете внимателно! Транспорт (за по-лесно организиране на транспорта и оптимизиране на цената пътуваме с лични автомобили и разпределяме по коли, като се споделят разходите, не излиза скъпо, а с наемане на бус за седмица цената се увеличава чувствително);
 • Фeриботните билети на човек Александруполис – Самотраки и обратно – 24 евро;
 • Фериботен билет за автомобил – точна сума може да се провери след януари 2017 г. в новото разписание на http://www.saos.gr/;
 • Входните такси за светилището 3/6 евро;
  За обяд и вечеря са достатъчни 10-15 евро на ден – в Терма има магазин за хранителни стоки, прекрасно козе сирене, овче кисело мляко, зеленчуци и плодове, в ресторантчетата на селцето има зеленчукови гозби от 3 до 6 евро.
  Обядът в рибния ресторант е около 15 евро на човек;

2 юни

Пристигане

Отпътуване от София 7:00, Пловдив 9:00 и Хасково 10:30. Пристигане в Александрополис и качване на ферибота в 15:00. Пристигане на Самотраки в 17:30. Настаняване в хотел „Орфей“ всред гора от 300-годишни чинари в селцето Терма (Лутра) – малко курортче, възникнало край топли минерални извори. По желание вечеря в кръчма под клоните на 1000-годишен чинар в Терма. Нощувка.


3 юни

Водопадите Фониас

Посрещане на слънцето и ставна гимнастика, която може да използвате в ежедневието си. ИН йога сесия и медитация. Възможност за потапяне в лечебните минерални води на банята в центъра на Терма. Закуска в къщата за гости с овесени ядки от България или в селцето има пекарна с банички и вкусен пресен хляб. След закуска в 10 ч. потегляме на плаж до 12 ч. Беседа и демонстрация на плажа на поддържащи тялото процедури от индийската традиция Кая Калпа. Ще може да си ги включите в програмата през следващите дни.

Потегляме да разглеждаме острова. Трудно е с думи да се опише това изключително тайнствено и магично място остров Самотраки. Такова съчетание от плажове, планински зъбери, екзотични растения, вековни чинари, вълшебни водопади, топла минерална вода, история и древно светилище на едно място, няма другаде толкова близо до България. Преход до уникалните водопади Фониас. Никога няма да забравите това място! Медитация за пречистване на душата и ума около заредения с отрицателни йони водопад с езерце за плуване. Ранна вечеря. Събираме се за Вечерна сесия в 19 часа. Първата ни тема е Ароматерапията. Ще имате възможност да изберете три аромата и да си направите инхалатор да ги вдишвате по време на престоя. Вечеря и нощувка.


4 юни

Светилището на Великите богове

Посрещане на слънцето, гимнастика. Въвеждаща ИН йога на петте сетива с лечебните даоски звуци и пълна релаксация. Избрали сме най-спокойното време на острова, преди да дойдат туристите, когато ще можем в тишина и покой да се отдадем на истински ритрйт и размазваща грижа за тялото, душата и ума си. 

След закуска потегляме към Светилището на Великите богове. По желание участие в мистерията за постигане на вътрешна хармония и отключване на вътрешното виждане и чуване. През периода между 1000 пр. Хр. и 200 г. сл. Хр. Самотраки е един от ключовите религиозни центъра на античния свят, заедно с Делфи в днешна Гърция, Ефес в съвременна Турция и Перперикон в България. Работа с гласа. Разходка до столицата на острова Хора. По желание обяд с прясна риба в ресторант на пристанището Камариотица. Свободно време. Разкрасяващи процедури. Събираме се за Вечерна сесия в 19 часа. Темата на втората ни сесия е Кристалотерапията. Как да използваме кристалите в ежедневието си, какво представлява терапията с полускъпоценни и скъпоценни камъни. Кръг за споделяне. Нощувка.

 


5 юни

Мандала арт за осъзнаване

Посрещане на слънцето, гимнастика. Разтърсваща сесия на ИН йога на петте сетива и освобождаване на гласа чрез интуитивно пеене. Сутрешна сесия след закуска Мандала Арт за осъзнаване. Какво е мандала, как действат цветовете, как можем да подобрим ежедневието си с помощта на това знание. Ще ви покажем различни шаблони и ще си изберете три, за да ги оцветите. Ще научите много за цветовете и символите. 

Ще може да рисувате и оцветявате по всяко време на ритрийта. Възможност за плаж или приключение в природните красоти на острова. Може да релаксирате на плажа, да се разхождате във вековната елфическа гора, да катерите планината, да изследвате водопадите по близките реки. По желание следобед Никола може да ви направи чудна Работилница за студени чайове срещу допълнителна такса. Свободна вечер. Нощувка.


6 юни

Ела на себе си

Посрещане на слънцето, гимнастика, Посрещане на слънцето, гимнастика. Разтърсваща сесия на ИН йога на петте сетива и укрепване на имунната система. Свободно време за плаж, оцветяване на мандали, разкрасителни процедури, по желание уъркшоп за мандали от прежда „Окото на Бог”. Ранна вечеря и беседа „Ела на себе си”. Кръг на споделяне. Нощувка.


7 юни

Денят на мълчанието

Посрещане на слънцето, гимнастика. ИН йога и медитация. Свободно време за плаж, рисуване, плетене на мандала, разходки, но в тишина. В този ден ще бъде препоръчително мълчанието. Ранна вечеря и вечерна сесия. Спираме мълчанието. Кръг на споделяне. 


8 юни

Въплътяване

Посрещане на слънцето, гимнастика. ИН йога сесия и медитация за въплътяване на състоянието, след великолепните дни на ритрийта. Медитацията ще ви научи как да пренасяте изживяването си до всяка ваша малка клетка. 

Сутришна сесия след закуска: Ароматерапия. Ще можете да си направите флорална вода за пречистване на пространства и енергия и да разберете повече как можем да използваме ароматите в ежедневието си. Свободно време за плаж. Последна тържествена вечеря. Споделяне. Танци. Нощувка. 


9 юни

Свободна сутрин. Събиране пред хотела за отпътуване към ферибота. В 12:30 часа е ферибота и от Александрополис отпътуване за България.


Условия и забележки:

Краен срок за записване 1 май 2018 г. с внасяне на 50% капаро от сумата за резервиране на хотела. 

Организаторите си запазват правото да отменят прояви, ако не се събере група. Също така и да правят промени в програмата при непредвидени обстоятелства и неблагоприятни атмосферни условия. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни други причини.


За повече информация:

Жоро – 0877018825, georgi.datravel@gmail.com; 

Никола – 0888989193, purebalkan@gmail.com;

мар.
29
пт
Шаманско приключение в Перу
мар. 29 – апр. 16 цял-ден
Шаманско приключение в Перу @ Перу

Приятели, обърнете внимание, че имаме кратък вариант на шаманското пътуване от 29 март до 10 април и дълъг вариант от 29 март до 16 април!

1 вариант

29 март – 10 април 2019 г.

13 дни/11 нощувки

Тази програма напълно ще те потопи в енергията на свещената перуанска земя. Ще се запознаеш с универсалната традиция на племето Керо от планината Аусангате в Андите. 

Ще преминеш през различни изцелителни ритуали от шаманските традиции на Перу, ще медитираш на едни от най-силните енергийни места на Земята и ще синхронизираш енергийните си тела с високочестотната енергия Мунай Ки. 

Ще бъдеш посветен в мистерията на Галактическото слънце и ще изживееш тайнството на елементите на живота. Ще си припомниш, че си дете на слънцето. Това ще ти позволи да имаш постоянна връзка с твоята вътрешна светлина.

Въпреки че разглеждаме най-важните обекти за посещение в Южно Перу, това не е обикновена туристическа програма, за тази авантюра се изискват добро физическо и психическо здраве и интерес към другите измерения и невидими пространства на нашето съществуване.

Цена: 1799 долара (в цената НЕ Е ВКЛЮЧЕН двупосочния билет София – Лима – София – около 950 евро)

Ако имате желание да участвате в двата етапа на „Шаманско пътуване в Перу” от 29 март до 16 април, цената е 2496 долара, това са 18 дни/16 нощувки!


Цената включва:
 • Самолетен билет Лима – Куско – Лима в Перу;
 • Нощувки по програмата в Перу със закуска;
 • Транспорт с таксита, микробуси и влак;
 • Разглеждане на едни от най-големите природни и културно-исторически забележителности на империята на Инките около Куско; 
 • Участие в церемонияи Аяуаска 130 щатски долара, в церемонията Сан Педро 120 щатски долара, Темаскал 90 долара;
 • Водачи Жоро Христов и Никола Кирилов на български през цялото пътуване;
 • Участие по желание в церемонии и медитативни практики с Жоро;
 • Входни такси за Мачу Пикчу;
 • Медицинска застраховка за 20 000 евро;
 • Всички приложими такси;
 • Няма визи за Перу.
Цената не включва:
 • Самолетен билет София – Лима – София около 1000 евро
 • Лични разходи за вода, обяд, вечеря и шопинг минимум 300 евро;
 • Останалите входни такси на местата за посещение; 

С какво е различно това пътуване на Клуба от стандартните туристически програми:
 • Пътуване в малки, компактни групи от единомишленици, броят на участниците не надвишава 10 човека!!!!!
 • Една от най-трансформиращите и силни програми на Клуба ни. Среща на живо с всичко, което сте чели в духовните книжки от типа на «Селестинското пророчество». Но докато в книгата повечето от съдържанието е въздействаща литературна история, в нашето пътуване ще се докоснеш до източника на всички учения. По време на това приключение ще изживееш реално свързване с магичните елементи на живота, от които е съставен нашият триизмерен свят. Ще изпробваш на практика алтернативни начини за себеизследване и себеопознаване. Ще се свържеш с енергията на Вътрешното ти слънце и ще разбереш какво е шаманизмът и каква е практическата полза от него в ежедневието;
 • Водачи на групата са Жоро Христов (Муру Хорхе) и Никола Кирилов. Муру Хорхе изучава живата и до днес древна традиция на вълшебниците от племето Керо в Перу. От 2009 година Жоро пътува из Перу и се обучава на универсалното познание за съществуващото на една от най-автентичните и запазени общности в магично Перу. Никола Кирилов е извор на информация за свещените растения, флората и фауната на тази великолепна страна, съмишленик и помощник водач в нашето приключение;

 


29 март

София – Лима

Полет до Лима през Амстердам. Пристигаме в Лима вечерта. Трансфер до Casa Suyay. Нощувка в Лима.


30 март

Куско – магичната столица на инките

Рано сутринта посещение на Централния пазар за традиционната перуанска закуска Емолиенте.

Отправяме се след закуска към летището. Полет за Куско – столицата на инките. Посещение на удивителния пазар Сан Педро с перуански лечебни растения, супер храни и типична атмосфера на Андите. Адаптация с височината. Разходка из прекрасното градче. Нощувка. 


31 март

Саксайуаман

Трансфер до една от големите загадки на Свещената долина на инките. Съоръжението поразява с красотата и монументалния си мащаб; стените на крепостта са под формата на зигзаг, което, според преставите на инките, е изобразявало мълния. Саксайуаман е изключително силно място, притежаващо огромна космическа енергия. Ритуален поздрав към светлите духове, защитници на планината, запознанство с космогонията на племето Керо и първо посвещение: Освобождение от страха от смъртта. Трансфер до град Урубамба и комплекса Лас Чулпас. През нощта церемония Аяуаска.


1 април

Осъзнаване

Свободна сутрин за осъзнаване на преживяното. В следобедните часове Ритуал „Темаскал“. Церемония за пречистване на физическото, емоционалното, менталното и причинното тяло с церемонията Темаскал (индианска свещена сауна). Ще имате възможност да участвате в една от най-древните церемонии за пречистване с елементите на живота огън, въздух, вода и земя! 

Вечерни шамански практики с Жоро. Нощувка в Урубамба.


2 април

Морай и Оянтайтамбо

Посещение на зашеметяващия Морай, солниците Марас. Сутринта се отправяме към едно интересно място на силата Наупа Иглесиас, където ще направим Чакана инициация в андийския мистицизъм. Трансфер и нощувка в Оянтайтамбо. Разглеждане на руините на Оянтайтамбо, още една от големите загадки на древно Перу. Нощувка в хотел Лас Орхидеас.


3 април

Мачу Пикчу

След закуска рано сутрин посещение на едно от чудесата на нашия свят – Мачу Пикчу! Думите са крайно недостатъчни, за да опишат това, което ще видите и почувствате тук. Незабравимо и единствено по рода си преживяване. Никога няма да забравите този ден в живота си!!!! Нощувка в Оянтайтамбо.


4 април

Церемония Сан Педро

Трансфер до мястото за церемония. Церемония с кактуса на силата Уачума (Сан Педро). Удивително преживяване за свързване със себе си и светлината с шаманите Кристиан и Роберто. Нощувка.


5 април

Свещеният ден на душата

Ден за осмисляне на процесите, стартирали в нас по време на пътуването. Свободно време за разходки в мълчание в едно вълшебно място Чинчеро. Оставане със самите себе си. Вечерна среща за споделяне и въплътяване на преживяното! Нощувка в Куско.


6 април

Планината „Дъга“

Целодневно приключение на 5200 м. до едно от природните чудеса на Латинска Америка, удивителната Рейнбоу планина, оцветена като дъгата. Неповторими гледки на Андите, усещане за друго пространство и измерение. Удивително преживяване.


7 април

Целодневно приключение до планината Аусангате за среща с автентично селище на племето Керо, както и с представители на това интересно и запазило невероятно древно знание племе. Запознанство с техния бит и нощувка в техните къщи!


8 април

Лима

В късния следобед се връщаме от планината Аусангате и полет Куско – Лима. Нощувка в Лима.


9 април

Полет за Лима. Вечерен полет за Европа.


10 април

Кацане в Европа и полет за София.


Условия и забележки:

Минимум участници в пътуването 9 човека. 

Записване: Необходим е международен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане. Записването става със закупуване на самолетния билет 1000 евро и със заплащане на капаро 1000 щатски долара за вътрешните полети, транспорта и резервациите на хотелите. Краен срок 7 ноември 2018. 

Организаторите си запазват правото да отменят прояви, ако не се събере група. Също така и да правят промени в програмата при непредвидени обстоятелства и неблагоприятни атмосферни условия. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни други причини.


За повече информация и записвания:

Георги Христов – 0877018825, georgi.datravel@gmail.com

(за желаещите да продължат приключението си в Перу с нас е това удължаване на програмата!)


2 етап

Енергийните места в Южно Перу

 9 – 16 април, 2019 г.

(8 дни/6 нощувки)

В това удължаване на програмата са включени Линиите Наска, Каньонът Колка с наблюдение на кондори, Езерото Титикака и много други удивителни загадъчни места на силата в Южно Перу. Но тази програма не е просто туристическо пътуване до Перу, а е пътешествие в дълбините на вселенската, планетарната и индивидуалната душа! Изучаване на древното учение „Децата на Слънцето“ и изследване на една от най-древните живи духовни традиции на планетата ни. 

Освен разглеждането на забележителности по най-мощните места на силата в Южно Перу, ще научите как да придобиете цялостност, да влезете в центъра на съществото си и да реализирате потенциала си! 

Това е трансформиращо пътуване с посещение на много места, но в същото време и с практики за освобождаване от тежките енергии, които задържат еволюцията на съзнанието ни. 

Цена: 697 US  

Ако имате желание да участвате в цялата програма „Шаманско пътуване в Перу” от 29 март до 16 април, цената е 2496 долара, това са 18 дни/16 нощувки!


Цената включва:
 • Автобусен нощен превоз Арекипа – Наска; 
 • Нощувки по програмата в семейни и тризвездни хотели със закуска;
 • Транспорт с таксита, микробус и междуградски луксозен транспорт;
 • Разглеждане на едни от най-големите природни и културно-исторически забележителности на империята на Инките около Куско;
 • Автобусен билет за маршрута Куско – Пуно;
 • Разходка до островите Урос в езерото Титикака; 
 • Водачи Георги Христов и Никола Кирилов на български през цялото пътуване;
 • Участие по желание в церемонии и медитативни практики;
 • Медицинска застраховка за 20 000 евро;
 • Всички приложими такси;
Цената не включва:
 • Полетът над линиите Наска;
 • Приключение с бъги в пустинята;
 • Лични разходи за вода, обяд, вечеря и шопинг минимум 300 евро;
 • Необходими са ви и поне 100 долара, защото Перу е страната на бакшишите и е добре да им се дават, че протичат по хармонично нещата! 

9 април

Трансфер Куско – Пуно през един от най-красивите пътища на планетата ни, за да стигнем бреговете на езерото Титикака. По пътя ще преминем през живописни пейзажи като от друга планета и ще посетим Andahuaylillas, Пукара, руините на градът Рачи от епохата преди инките с включен обяд. Пристигане надвечер в Пуно! Нощувка.


10 април

Араму Муро

След закуска се отправяме към Араму Муро – Портата към висшите измерения. Ритуали за посвещение в учението на Децата на слънцето. Трудно е да се опише това място! Ритуал Деспачо за освобождаване от тежките енергии и свързване с нашата истинска същност. Изживяване, което ще помните цял живот! Изработване на лечебно колело за индувидуално, земно и вселенско повдигане на енергията! Медитация за свързване с Висшия ни Аз. Трансфер до езерото Титикака и гостуване на семейство от плаващите острови Урос.


11 април

Чивай

След закуска посещение на Силустани – едно изключително силно енергийно място, свързано със смъртта и духовната трансформация на човека.Трансфер от Пуно до Чивай. По пътя имате шанс да срещнете с представители на местната фауна като алпака, лами и викука, както и ще имате възможността да се насладите на типични за Андите гледки, включително зашеметяващи езера. Пристигане в Чивай и нощувка в Колка ИН.


12 април

Каньонът Колка

След закуска отпътуване към най-дълбокия каньон в света, зашеметяващи гледки. Пристигме на място за наблюдение на кондори. Среща със свещената птица на Андите. Продължаваме към град Арекипа. Разглеждаме Арекипа и с нощен автобус на луксозната фирма Cruz del Sur (11 часа) се отправяме към градчето Наска! 


13 април

Лините Наска

Полет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска. Трансфер до оазиса в пустинята Уакачина, заобиколен от 100 метрови пясъчни дюни. Приключение с бъгита и сърфинг в пясъка. Залез и нощувка в оазиса. Церемония за възприемане на дара на перуанската свещена земя и медитация по залез в пустинята. Преживяване, което никога няма да забравите.


14 април

Трансфер до Лима. Последен ден в столицата на Перу. Нощувка. 


15 април

Полет за Европа.


16 април

Полет за София