Експедиция: Мистерията на филипинските лечители

Кога
януари 7, 2019 – януари 20, 2019 цял-ден
2019-01-07T00:00:00+02:00
2019-01-21T00:00:00+02:00
Къде
Филипини
Цена:
1450 евро
7– 20 януари, 2019 г.

14 дни/12 нощувки

Цена: 1450 евро /без самолетен билет/

(възможност за удължаване на приключението с една седмица за посещение на остров Палауан)

Това e истинска експедиция за изследване на тайнствена шаманска традиция, дала на света мистерията на филипинските лечители. Световноизвестните филипински „хилъри” и до ден днешен остават неразгадана загадка. В това приключение, освен че ще имаш възможност със собствените си очи да видиш процеса на лечение, да го изживееш и прецениш за себе си, но най-вече ще се гмурнеш в мястото, откъдето е започнало всичко – магичните планини на север от Манила, извисяващи се до 3000 м. 

В това приключение ще имаш възможност да се срещнеш с трима от най-силните фиипински лечители, ще участваш в ритуали за посвещение на местните племена Игорот и ще посетиш едно от чудесата на древния свят – загадъчните оризови тераси в района на Банауе. 

Каня те на истинско изследователско пътуване по следите на една изчезваща цивилизация на коренното население на Филипини. Имената, дрехите, изкуството, украсата по главите им са чудата смесица от северноамериканските им събратя, австралийските аборигени, племената на Амазония, а татуировките им са със суровата образност на полинезийците. Това е невероятното откритие на клуба ни за 2018 г. и се връщаме да довършим експедицията си през януари 2019 г.

Пътешествието ще завършим на екзотичния бял плаж Пагудпуд. Без подобно изживяване, с което страната архипелаг е най-известна, няма как да си тръгнем от Филипини. Избрали сме все още леко засегнато от масовия туризъм място с колониална архитектура, вълшебна запазена природа, бял ситен като пясък и чистите тюркоазени води на Южнокитайско море.  

Единствена по рода си авторска програма по следите на изчезваща автентична филипинска традиция! 

Цената включва:
 • – вътрешен полет Пагудпуд – Манила сити;
 • – 2 нощувки на райски плаж по крайбрежието на Южнокитайско море;
 • – 10 нощувки по програмата в Кордилиера в тризвездни хотели със закуска;
 • – Транспорт с таксита, микробуси и др.;
 • – Входни такси в музеи и други места за посещение;
 • – Разходка с лодка из мистичния район на Природен парк 100-те острова; 
 • – Водач на български през цялото пътуване с 10 годишен опит пътешествия в Азия – Жоро Христов и помощник водач Никола КириловЛатинска Америка;
 • – Участие по желание в церемонии с Констанцио, представител на местно планинско племе и медитативни практики;
 • – Медицинска застраховка за 10 000 евро;
 • – Всички приложими такси;
Цената не включва:
 • – Лични разходи за вода, обяд, вечеря и шопинг минимум 300 евро;
 • – Необходими са ви и поне 100 долара за лечебните сесии с лечителите, които са на дарение! 
 • – Уникална татуировка по желание от удивителна представителка на племето Калинга;
С какво е различно това необикновено пътуване на Клуба от стандартните туристически програми::
 • • Единствена по рода си програма!!! За любители на аватнюри и непознатото… Авторски маршрут, вдъхновен от експедицията през януари 2017 г., в която проучвахме филипинските хилъри. Каним ви на истинска изследователска експедиция по следите на мистериозните филипински лечители. Приключение в сърцето на недостатъчно проучена планина и шаманска традиция. Среща с културата и запазените обичаи на местни народи, почти неизвестни никому. Такава програма не се предлага и в световен мащаб!!! Водачът за първи път ще открива този регион с вас и това превръща това приключение в истинска експедиция! Ще посетим места, в които не ходят много туристи и ще се слеем с местните племена и традиции!
 • • Водач на групата е Жоро Христов, който изучава уникални автентични племена по земното кълбо. От 2009 година Жоро пътува и се обучава на различни начини да се свържем с истинската си същност и да живеем в своя свят на мир, любов и радост; Никола Кирилов с удивителните си познания за флората и фауната на Азия е великолепно допълнение като помощник водач!
 • • В нашето пътуване не само посещаваме забележителности, но и медитираме на силни енергийни и свещени места, активираме кристали на силата, изграждайки мрежа на светлината, за да повдигаме колективното съзнание на човечеството.
Записване:

Необходим е международен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане. 

Краен срок 3 октомври 2018 г.  Записването става със закупуване на самолетните билети около 750 евро плюс заплащането 500 евро капаро за вътрешния полет и резервацията на хотелите. 

Останалата сума в брой в евро в деня на заминаването.

За повече информация пишете на имейла ми georgi.datravel@gmail.com


 

7 януари, 2019 г. 

Полет София – Доха – Манила

Пристигане в Манила късно вечерта. Трансфер до малко филипинско градче по средата на пътя към първата ни дестинация. Нощувка.

 

8 януари, 2019 г.

Рано сутринта отпътуваме към района на Аламинос и Природния парк „100 острова”.  Сесия следобедна с филипински енергиен лечител. Ще бъдете диагностициран с бял лист и восък и по необходимост ще ви бъде направена операция с голи ръце. В най-добрия случай ще ви бъде очистена негативната енергия, стреса и външни влияния. Нощувка.

 

9 януари, 2019 г. 

Мистичните 100 острова

Рано сутринта разходка с лодка из мистичните брегове на Природен парк „100 острова”. Това е място на силата, за което се разказват много странни легенди. Местните хора са виждали загадъчни светлини около островите и се смята, че оттук филипинските лечители черпят своята енергия за лечителските сеанси. Медитация за зареждане на енергийното ни мехурче. Следобед довършваме сесиите с хилъра и отпътуване за място за нощувка близо до градчето Урданета. Много е трудно отсега да се знае кой точно от лечителите ще срещнем, защото нещата в Азия, а особено във Филипини са много плаващи. Всяка последна заповед е предпоследна!!! Оставяме се на потока на живота и той ще ни срещне с най-подходящите и ще насочи програмата по най-добрия начин за нас.Учим се да се доверяваме на живота и той ни дава всичко, което ни е необходимо.

 

10 януари, 2019 г.

Урданета

След закуска отпътуваме за параклиса на Естер Браво и през целия ден сме на сесии и наблюдение на работата на Естер – една от най-известните и силни лечителки на тази традиция. След приключване на работата с Естер се отправяме към място за нощувка.

 

11 януари, 2019 г.

Багио

Отпътуване за Багио. Сесия с лечител. Масаж с Танчо. Посещение на музея. Нощувка в Багио.

 

12 януари, 2019 г.

Лечебни сесии

След закуска сесия с лечител. Масаж с Танчо. Посещение на музея. Завършваме изследователската ни инициатива на мистерията на филипинските лечители. Нощувка в Багио.

 

13 януари, 2019 г.

Навлизаме още по-навътре в планината и правим трансфер до Сагада. В следобедните часове отиваме към свещения водопад Бомод-Ок. Възможност да се изкъпем и заредим с енергият на това свято място. Посвещение от шаманската традиция на племето Калинга.

След водопада и посвещението ни очаква разходка в долината Ехо, където ще видим уникалните висящи гробове и ще разберем защо е завързан стол към всеки ковчег, и защо на гробищата си местните правят цели навеси с прозорци. 

Разговори с нашия водач и представител на племето Ирогот Констанцио Танчо за това какво е останало от една древна традиция и в нея ли са корените на филипинските хилъри. Нощувка.

 

14 януари, 2019 г.

След закуска 2 часа трансфер до Световноизвестната забележителна област Бануе. Ще посетим оризовите тераси, които са изградени преди 2000 години и много напомнят на строежите на инките в Свещената долина в Перу. Това е ден за изучаване на една изчезваща древна цивилизация: ще опитаме интересни напитки на местните хора, местно кафе оризово и билкови лечебни чайове. Ще изследваме района за запазени шамански традиции, за корените на лечителската традиция. Разходка по терасите и посещение на автентично селище и запознанство с коренното население. Отпътуваме обратно за Сагада. Нощувка.

 

15 януари, 2019 г.

Индианските татуировки

След закуска се отправяме още по-навътре в планината до малко селище, където една жена от племето Калинга на 100 г. все още пази традицията за татуиране и по желание ще направи малка татуировка на всеки участник в групата. Ден, посветен на живот в общността Калинга. Завръщаме се в Сагада. Нощувка.

 

16 януари, 2019 г.

Трансфер до Пагудпуд

Целодневен трансфер през потресаващата красота на планините, след това покрай китните селца по крайбрежието и пристигаме в Пагудпуд. Нощувка.

 

17 януари, 2019 г.

Белият райски плаж

Това е все още запазено от тълпи туристи райско местенце с тюркоазена вода, бял ситен плаж, плюс колониална архитектура. Свободно време за релакс и осмисляне на приключението. Нощувка.

 

18 януари, 2019 г.

Пагудпуд

Свободно време за релакс, слънчеви бани за витамин Д и наслада от живота. Нощувка.

 

19 януари, 2019 г. 

Полет до Манила. Разходка в централната туристическа част на мегаполиса от 20 милиона жители. Трансфер до международното летище. Полет за Доха.

 

20 януари, 2019 г.

Полет за София. Пристигане в София.


 

(По желание може да дойдете с нас на остров Палаван и да удължите престоя си във Филипини с посещение на един от магичните острови! Удължаването е с една седмица и при интерес ни пишете да ви пратим подробности! Включили сме магнетично красивите плажове покрай градчетата Ел Нидо, остров Корон и района около градчето Пуерто Принцеса!)

Организаторите си запазват правото за малки промени по програмата. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни мероприятия.


Приключенията на Клуба се организират чрез туристическа агенция Травълпал ООД

Регистрация за ТО/ТА номер РК-01-7045 от 18.01.2013

Застраховка „Отговорност на туроператора“, полица номер 13160163320000007, ЗАД „Алианц България“, валидна до 12.02.2018


За повече информация и записвания:

Жоро Христов – 0877018825, georgi.datravel@gmail.com