ИН йога на петте сетива

Кога
юни 2, 2018 – юни 9, 2018 цял-ден
2018-06-02T00:00:00+03:00
2018-06-10T00:00:00+03:00
Къде
о-в Самотраки
Самотраки
Samothraki 680 02
Гърция
Цена:
350 евро

След повече от 20 години занимания с йога, шаманизъм, личностно развитие, Аюрведа и други хубавини, от практическия опит с различен тип хора се роди единствена по рода си до момента сесия ИН ЙОГА ЗА ПЕТТЕ СЕТИВА. Тя обединява цялото събрано познание за развитието на човека от Жоро Христов и Никола Кирилов. 

Един уникален начин за изчистване на емоционални блокажи, негативни мисловни модели и за събуждане на сетивата. Практиката активира шестото чувство – интуицията, вътрешния глас, автентичния аз и вдъхновява към истинска наслада от живота. Освен това по време на сесията се изживява обичайното за ИН ЙОГА освежаване на енергийните ни канали и заздравяване на тялото. 

Тази единствена по рода си в света йога практика въздейства на всички нива на твоето същество. Започва с изключване на сетивата и потапяне в тишината и пустотата. След това включва петте ни сетива за нов живот, активира ги, за да събудят шестото чувство. Едновременно изчистваща, зареждаща батериите и релаксираща ИН ЙОГА ЗА ПЕТТЕ СЕТИВА ще те изведе до нови нива на себеусещането ти!

Програмата на ритрийта ни включва всекидневно посрещане на изгрева, сензорна депривация и всекидневна двучасова ИН йога за петте сетива, работа с Даоските лечебни звуци, освобождаване на гласа, здравословна закуска, подмладяващи процедури от традицията Кая Калпа, плаж и терапия в лечебната минерална вода на острова. Освен това ще се наслаждаваме на общуването с вековни дървета, реки, причудливи мегалити и сродни души.

Избрали сме най-спокойното време на острова, преди да дойдат туристите, когато ще можем в тишина и покой да се отдадем на истински ритрйт и размазваща грижа за тялото, душата и ума си. Трудно е с думи да се опише това изключително тайнствено и магично място остров Самотраки. Такова съчетание от плажове, планински зъбери, екзотични растения, вековни чинари, вълшебни водопади, топла минерална вода, история и древно светилище на едно място, няма другаде толкова близо до България. 

ИН ЙОГА ЗА ПЕТТЕ СЕТИВА е трудно да се опише, най-добре е да бъде изживяна, за да разбереш силата й за трансформация и за повдигане на нивото на съзнанието, което предлага.

Водачи на групата са Жоро Христов и Никола Кирилов – познавачи на острова, пътешественици и разказвачи на истории, Жоро Христов изучава и практикува древни практики за осъзнаване, изцеление и разгръщане на потенциала ни, води групи на духовни пътешествия от 2008 г. по света и България; Никола Кирилов е съмишленик и е част от процеса на ИН йога на петте сетива – майстор на приготвяне на чай по автентичен азиатски начин и е приготвил дегустация на студени чайове и ритуално пиене на висококачествени чайове по време на ваканцията ни!

Цената включва:
 • 7 нощувки на остров Самотраки в хотел „Орфей“ в селцето Терма-Лутра;
  6 закуски;
 • Водачи по всички места от програмата – Жоро Христов и Никола Кирилов;
  ИН йога практиките;
 • Медитациите;
 • Всички останали практики по време на пътуването;
  Медицинска застраховка;
Цената не включва:
 • Моля, прочетете внимателно! Транспорт (за по-лесно организиране на транспорта и оптимизиране на цената пътуваме с лични автомобили и разпределяме по коли, като се споделят разходите, не излиза скъпо, а с наемане на бус за седмица цената се увеличава чувствително);
 • Фeриботните билети на човек Александруполис – Самотраки и обратно – 24 евро;
 • Фериботен билет за автомобил – точна сума може да се провери след януари 2017 г. в новото разписание на http://www.saos.gr/;
 • Входните такси за светилището 3/6 евро;
 • За обяд и вечеря са достатъчни 10-15 евро на ден – в Терма има магазин за хранителни стоки, прекрасно козе сирене, овче кисело мляко, зеленчуци и плодове, в ресторантчетата на селцето има зеленчукови гозби от 3 до 6 евро.
 • Обядът в рибния ресторант е около 15 евро на човек;

 

2 юни 2018 г.

Пристигане

Отпътуване от София 7.00, Пловдив 9.00 и Хасково 10.30. Пристигане в Александруполис и качване на ферибота в 15.00. Пристигане на Самотраки в 17.30. Настаняване в хотел „Орфей“ всред гора от 300-годишни чинари в селцето Терма (Лутра) – малко курортче, възникнало край топли минерални извори. По желание вечеря в кръчма под клоните на 1000-годишен чинар в Терма. Нощувка.

 

3 юни 2018 г.

Водопадите Фониас

Посрещане на слънцето и ставна гимнастика, която може да използвате в ежедневието си. ИН йога сесия и медитация. Възможност за потапяне в лечебните минерални води на банята в центъра на Терма. Закуска в къщата за гости с овесени ядки от България или в селцето има пекарна с банички и вкусен пресен хляб. След закуска в 11 ч. потегляме на плаж до 13 ч. Преход до уникалните водопади Фониас. Никога няма да забравите това място! Медитация за пречистване на душата и ума около заредения с отрицателни йони водопад с езерце за плуване. Обяд пикник със сандвичи на скалите. Сензорна депривация от 18 часа. Вечеря и нощувка.

 

4 юни 2018 г. 

Светилището на Великите богове

Посрещане на слънцето, гимнастика, Резонансна ИН йога с лечебните даоски звуци и медитация. След закуска потегляме към Светилището на Великите богове. По желание участие в мистерията за постигане на вътрешна хармония и отключване на вътрешното виждане и чуване. През периода между 1000 пр. Хр. и 200 г. сл. Хр. Самотраки е един от ключовите религиозни центъра на античния свят, заедно с Делфи в днешна Гърция, Ефес в съвременна Турция и Перперикон в България. Работа с гласа.

Обедна почивка. Свободно време за плаж. Вечеря и нощувка.

 

5 юни 2018 г.

Ден на избора

Посрещане на слънцето, гимнастика, Резонансна ИН йога и освобождаване на гласа.  Възможност за плаж в пясъчната част на острова и приключение в природните красоти на острова.  Това е ден със свободна програма. Може да релаксирате на плажа, да се разхождате във вековната елфическа гора, да катерите планината, да изследвате водопадите по близките реки. Вечеря и нощувка.

 

6 юни 2018 г. 

Посрещане на слънцето, гимнастика, ИН йога за укрепване на имунната система и медитация. След закуска разходка до столицата на острова Хора. По желание обяд с прясна риба в ресторант Ватрос на пристанището Камариотица. Следобед свободно време за плаж. Вечеря и нощувка.

 

7 юни 2018 г.

Планина и плаж

Посрещане на слънцето, гимнастика, ИН йога и медитация. Свободно време за плаж и разкрасителни процедури от традицията Кая Калпа. Вечеря и нощувка. 

 

8 юни 2018 г.

Посрещане на слънцето, гимнастика, Резонансна ИН йога и сесия Интуитивно пеене за изразяване на душата. Свободно време за плаж и разкрасителни процедури от традицията Кая Калпа. Вечеря и нощувка. 

 

9 юни 2018 г.

Свободна сутрин. Събиране пред хотела за отпътуване към ферибота. В 12.30 часа е ферибота и от Александруполис отпътуване за България.

 

Условия и забележки:

Краен срок за записване 1 май 2017 г. с внасяне на 50% капаро от сумата за резервиране на хотела. 

За повече информация:

Жоро – 0877018825, georgi.datravel@gmail.com; 

Никола – 0888989193, purebalkan@gmail.com;


Приключенията на Клуба се организират чрез туристическа агенция Травълпал ООД

Регистрация за ТО/ТА номер РК-01-7045 от 18.01.2013

Застраховка „Отговорност на туроператора“, полица номер 13160163320000007, ЗАД „Алианц България“, валидна до 12.02.2018

Организаторите си запазват правото да отменят прояви, ако не се събере група. Също така и да правят промени в програмата при непредвидени обстоятелства и неблагоприятни атмосферни условия. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни други причини.