Йога ритрийт в рая на Земята

Кога
февруари 2, 2019 – февруари 15, 2019 цял-ден
2019-02-02T00:00:00+02:00
2019-02-16T00:00:00+02:00
Къде
Керала
Индия
Цена:
1307 евро

Северна Керала (Южна Индия)

2 – 15 февруари, 2019 г.

14 дни/ 12 нощувки

Цена: 1307 евро (без самолетен билет)

Добре дошли в свят на безкрайни пясъчни плажове, тихи палмови горички, гъсти джунгли по хълмовете, уникално вкусна храна, приветливи индийци и безвремието на митичните Брегове на Малабар. В едно от най-екзотичните места на планетата ни ще получите посвещение в тайните знания как да живеете в емоционално и физическо равновесие. 

Разкрасителните процедури ще ви научат как да се поддържате свежи и красиви. Ще имате възможност да се върнете в България с ефикасни хранителни добавки като нийм, амла, брахми и ашваганда, както и да научите „Самомасаж с масла“. 

В дните на престоя ни в Каннур ще имаме възможност да посетим невероятния фестивал Тейям. Той не е част от традиционната индийска култура и не се изучава в школа или училище. Това е предхиндуистка традиция, която се предава от баща на син. Това е свещенодействие и церемония, в която Божество влиза в тялото на шамана и той лекува, пророкува, въздейства на всички нива на съществуването на присъстващите. 

Цената включва: 

– Транспорт с удобен минибус от и до летището в Каликът, транспорт до джунглата и обратно до Каннур с шофьор, всички необходими такси за паркинг, магистрали и т.н.;
– Нощувки със закуска, обяд и вечеря в джунглата;
– Нощувки със закуска, обяд и вечеря по време на йога ритрийта в Каннур;
– Водачи Жоро Христов и Никола Кирилов;
– Йогаюрведа обучителен курс с Жоро;
– Заниманията по програмата на йога ритрийта;
– Запознанство с медитация Анапана, ИН и ЯН йога, мандала арт за просветление, тайните на Сидха традицията и въведение в Аюрведа – великата наука на индийците за здравето и добрия живот;
– Медицинска застраховка;
– Всички приложими такси;

Цената не включва:

– Самолетeн билет София – Каликът, Каликът – София;
– Виза за Индия – 100 лева;
– Лични разходи за вода и шопинг;
– Посещение на Теям ритуали;
– 250 – 300 евро за разходи в Индия са напълно достатъчни, ако не се впуснете в луд шопинг;

 

 

2 и 3 февруари, 2019 г.

София – Доха – Каликът

Полет от София до Доха. Полет от Доха до Каликът, Керала, Южна Индия. Трансфер до Каннур и Коста Малабари – мястото на ритрийта, разположен на един от най-живописните плажове на Северното крайбрежие на щата Керала. Вечеря и нощувка. 

 

4 – 6 февруари, 2019 г. 

Йогаюрведа начин на живот

Крайбрежието на Малабар е едно от най-красивите места на планетата ни, предлагащо безкрайни пясъчни плажове, пищна екзотична растителност, невероятна храна и гостоприемство в комплекса „Коста Малабари“, където ще се проведе йога ритрийтът. Тук ще имате възможност да живеете по Ведически начин няколко дни, за да се възползвате от древното знание за добър живот на индийците. Присъствието на всички практики по време на ритрийтът не е задължително. Програмата включва: Йога сесия. Закуска. Плаж. Преди обядд беседа за основните принципи на Аюрведа, които могат да се прилагат в ежедневието. Обяд. Свободен следобед. Плаж. Преди вечеря Самомасаж с масла. Вечеря. Нощувка.

 

7 и 8 февруари, 2019 г.

Природен парк „Уаянад“ 

След закуска трансфер към джунглата и настаняване в живописни къщички. Два дни за осъзнаване на стартиралия процес на ритрийта. 

„Уаянад“ е едно от последните диви места, запазени в Южна Индия в първозданен вид с най-голямата популация тигри и диви слонове! Комплексът, в който сме настанени, се намира на ръба на най-двата част на джунглата, в границите му има наблюдателница, от която при късмет могат да се видят дивите животни. Разходка с водач за наблюдение на най-голямата катерица в света в естествената й среда. Нощувка.

 

9 февруари, 2019 г.

Каннур

След закуска трансфер обратно до Каннур в „Коста Малабари“, където йога ритрийтът продължава. Вечерна сесия йога и нощувка.

 

10 февруари, 2019 г.

Раят на Земята

Дихателни упражнения при посрещане на слънцето. Сутришна йога сесия. Закуска. Отдих. Беседа и обучение по Самомасаж с масла. Обяд. Отдих и медитация. Следобедна йога сесия. Медитация за изпращане на слънцето. Вечеря. 

 

11 февруари, 2019 г.

Програма „Прочистване“

Йога и медитация Анапана. Закуска. Релакс и Самомасаж с масла. Обяд. Представяне на методи за пречистване на тялото, ума и душата в домашни условия. Разкрасителни процедури. Вечеря. 

 

12 февруари, 2019 г.

Йога. Закуска. Релакс на плажа. Подмладяваща процедура. Обяд. Представяне на Анапана – медитация с наблюдение на дишането и успокоение на ума и емоциите. Вечеря. 

 

13 февруари, 2019 г.

Свободен ден или целодневна екскурзия по желание до Бекал форт и Касаргод. Празнична вечеря с танци. Нощувка.

 

14 и 15 февруари, 2019 г.

Трансфер до летището на Каликът. Полет за Доха и полет за София.


Условия и забележки:

Краен срок за записване 7 ноември 2018 г.

Записването става със закупуването на самолетните билети и внасянето на депозит от 500 евро за самото пътуване, пълно доплащане в деня на отпътуване. За пътуването е необходим международен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца от датата на връщане. Не са необходими ваксинации. Визите за Индия се изкарват след индивидуално кандидатстване в посолството!

Организаторите си запазват правото за промени по програмата. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни мероприятия.


Приключенията на Клуба се организират чрез туристическа агенция Травълпал ООД

Регистрация за ТО/ТА номер РК-01-7045 от 18.01.2013

Застраховка „Отговорност на туроператора“, полица номер 13160163320000007, ЗАД „Алианц България“, валидна до 12.02.2018

За повече информация и записвания:

Жоро Христов – 0877018825, georgi.datravel@gmail.com