Страната на спокойствието

traku pilis

27 юни – 3 юли 2018 г.

7 дена/6 нощувки

Цена 439 евро

Литва е встрани от масовия туризъм и това я прави много привлекателна за хората, които обичат атмосфера без тълпи китайци тичащи в несвяст наоколо. Всяка тухла и всеки човек, всяка гора и всяка река, полетата и уникалната Нида те даряват с едно безвремие и спокойствие. Няма да видите брутални строежи, няма толкова истерично забързани и стресирани хора. Местата на силата са предимно католически и това е едно помиряване с тази агресивна и странна религия, която е имала и има централно място в съзнанието на много хора. Медитациите на тези места са молитва на безусловна любов към всичко, което се е появявало на повърхността на Земята, защото то има място на нея, а местата са натрупали много енергия от чистата вяра, които имат тези хора и можем само да се вдъхновим от това и да открием едно непознато, но великолепно място на картата на Европа.


Защо да изберете пътуване с нас:

  • Това е не само приключение до едно малко известно, но изключително интересно място на картата на Европа, но и духовно пътуване за възприемане на спокойствието като път в живота, по време на което ще научите още за чудото да оставаме балансирани и хармонични при каквито и да е обстоятелства в живота;
  • Водач на групата е Жоро Христов – изследовател на енергийните места в България и по света, водач на многобройни групи по енергийни места в последните 10 години и разказвач на истории. Жоро изучава и практикува древни практики за осъзнаване, изцеление и разгръщане на потенциала ни;
  • В нашето пътуване не само посещаваме забележителности, но и медитираме на силни енергийни и свещени места, активираме кристали на силата, изграждайки мрежа на светлината, за да повдигаме колективното съзнание на човечеството.

Цената включва:

  • 6 нощувки със закуски на съответните места по програмата;
  • Автобусен транспорт по маршрута по програмата;
  • Водач;
  • Медицинска застраховка;

Цената не включва:

  • Самолетни билети София-Вилнюс-София;
  • Разходи от личен характер;
  • Такси за места на посещение.

27 юни 

София – Вилнюс

vilnusПолет София-Вилнюс. Настаняване в хотел. Нощувка.


28 юни 

Вилнюс

Onos_baznyciaЗакуска. Посещение на старата столица Тракай и островният замък (28 км). Тракай и исторически и курортен град, разположен между 3 езера.

Обиколка на Вилнюс – Градът на барока. Църквите и храмовете са най-добрата визитна картичка – в града има над 40 християнски храма. Посещение на катедралата “Св. Станислав и Владислав” – оживено поклоническо място, където се пази чудотворна икона на Света Богородица от 14 век; Света Катерина – една от най-прекрасните сгради в града в готически, бароков и класически стил; Света Ана – готически шедьовър. Ще посетим една от най-старите и най-богато украсени църкви във Вилнюс – Църквата на Светия Дух и Ортодоксалния манастир. В параклиса на Портите на Зората ще видите картината на Благословената Дева Мария, наричана още “Вилнюската Мадона”, известна в цял свят.

Разходка по улицата на Литературата. Оттук можете да си купите кехлибар със сертификат дори от улицата или да хапнете прословутите цепелини – пълнени картофени кнедли с месо, извара или гъби.

Вечерта ще завършим в Ужупис, квартал на Вилнюс, който от грозно патенце се превръща в красив лебед, сравним с парижкия Монмартр от 1998 г. Място с много бохемски кръчми, а от високата му част се разкрива разкошна гледка към красотите на Вилнюс, включително двете реки. Нощувка във Вилнюс.


29 юни 

Кернаве-Каунас

kernaveЗакуска. Отпътуване за археологическата местност Кернаве (35 км северозападно от Вилнюс). Тук ще откриете изключително доказателство за наличието на човешко присъствие в този регион повече от 10 хилядолетия. Местността представлява комплекс от археологически обекти, обхващащи град Кернаве, крепости, някои неукрепени селища, погребални местности и други археологически, исторически и културни монументи от късния период на палеолита до средновековието. Медитация за свързване с потока на живота и осъзнаването на съществуването като дар.

Отпътуване за Каунас, втори по големина град в страната и бивша столица (на 85 км от Кернаве). Разположен при вливането на двете най-големи реки в Литва – Нерис и Неман. Интерес представляват катедралата на Кауна, една от най-старите църкви в Литва – Vytautas, Историческият музей, Музеят на политическите затворници, Музеят на народната музика и инструменти. Каунас се счита за студентски град (в града се намират няколко университета) с красива архитектура и достойни музеи. Нощувка в Каунас


30 юни 

Шилува – Шяуляй

hillЗакуска. Отпътуване за Шилува (на 100 км от Каунас), малък град с по-малко от 1000 жители. Шилува за първи път е споменат през 1457 във връзка с изграждането на църквата на Рождество Богородично. Базиликата е един от най-добрите примери от края на бароковата архитектура в Литва. Желязната кутия, намерена след появяването на Дева Мария, се пази във вътрешния параклис на базиликата. Градът става известен с видението на Божията Майка в Европа. Днес това е едно от най-важните за поклонение места в Литва. Медитация за свързване с женската енергия на Богородица.

Отпътуване за Шяуляй (50 км). Една от най-големите атракции на града е Хълмът на кръстовете на 12 км от него. Хълмът е място за поклонничество, на което са събрани повече от 200 000 кръста. Място с уникална енергия, на което ще проведем мини семинар за освобождаване от всичко, което ни причинява вътрешно безспокойство. Нощувка в Шяуляй.


1 юли 

Кретинга – Паланга

Kretinga_rural_tourismПосрещане на изгрева в Деня на Свободата и медитация за пълно освобождение от вината, срама и всичко, което ни пречи да бъдем истинските си личности. Закуска. Отпътуване за Кретинга (137 км), един от най-старите градове на Литва. Посещение на Францисканския манастир, един от основните центрове на литовските францисканци, построен като основното им място за живеене, смесица от ренесансов и бароков стил. Отпътуване за Паланга. Посещение на Хълма на Бируте, най-високата (над 200 м) реликтна дюна, с езическо светилище и палеоастрономическа обсерватория. Практики за свързване със Земята и предаване на всичките ни тревоги на нея. Разходка до морския кей на Паланга, построен през 1884 г. Нощувка в Паланга.


2 юли 

Куршска Коса

nidaЗакуска. Отпътуване за Нида (80 км) по тясната ивичка земя, наречена Куршска коса или Курониан Спит, защитен природен обект на ЮНЕСКО с най-големите натурални пясъчни дюни в Европа с дължина 50 км. Разходка из градчето и околността с пясъчните дюни. Нощувка в Нида.


3 юли 

Парк Рамбинос

Закуска. Отпътуване за Вилнюс (269 км). Отпътуване за София.


Условия и забележки:

Краен срок за записване 31 април 2018.

Депозит 50% от сумата за пътуване, пълно доплащане до 30 дни преди отпътуване.

Организаторите си запазват правото за малки промени по програмата. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни мероприятия.


За повече информация и записвания:

Георги Христов – 0877018825, georgi.datravel@gmail.com

Мирела Кирилова – 0888906899, mirela.roxolan@gmail.com

 

Comments are closed