Чудото на всеки миг в Шри Ланка

Кога
март 8, 2019 – март 18, 2019 цял-ден
2019-03-08T00:00:00+02:00
2019-03-19T00:00:00+02:00
Къде
Шри Ланка
Цена:
1570 евро
8 – 18 март 2019 г.

11 дни/10 нощувки

Цена 1570 евро

В това пътуване до Шри Ланка и силните му енергийни места и храмове ще се радваме на чудото на живота, ще го празнуваме и ще сме благодарни за всичко, което имаме във всекидневието си. Ще се наслаждаваме на всеки миг сред природните красоти и древни храмове на екзотичния остров! Ще се забавляваме с малките неща, които се случват всеки ден, вдъхновени от общуването с хора, оцелели от опустошителна гражданска война и разрушително цунами. 

Във всеки момент се случват чудеса, ние просто сме забравили да ги разпознаваме като чудо! С това пътуване ще се приближим повече към живот в настоящия момент с емоцията на дете, което току-що открива екзотична пищна градина. Такъв е и самият живот. Да го изживеем като чудо!

Ценaтa включва: 
 • 10 нощувки със закуски и вечери;
 • Трансфери и турове по програмата с организиран транспорт;
 • Водач Муру Хорхе; 
 • Всички беседи и практики по програмата (без входните такси на обектите, които се заплащат на място);
 • Медицинска застраховка за целия престой с покритие 15 000 евро.
Ценaтa не включва:
 • Виза за Шри Ланка – 30 USD;
 • Всички входни такси по програмата – около 218 USD (заплащат се на място в местна валута);
 • Допълнителни екскурзии;
 • Единично настаняване – доплащане 390 евро.
Защо да изберете пътуване с нас:
 • Това е не само приключение до едно от най-красивите места на планетата, но и духовно пътуване към себе си, по време на което ще развиеш навика да се радваш на малките чудеса. Ще усвоиш как да бъдеш творец на живота си и как да използваме духовното знание, за да имаме благоденствие и щастие в ежедневието си;
 • Водач на групата е Жоро Христов – познавач на Южна Азия, пътешественик и разказвач на истории, изучава и практикува древни практики за осъзнаване, изцеление и разгръщане на потенциала ни, води групи на духовни пътешествия от 2006 г. по света и България;
 • В нашето пътуване не само посещаваме забележителности, но и медитираме на силни енергийни и свещени места, активираме кристали на силата, изграждайки мрежа на светлината, за да повдигаме колективното съзнание на човечеството.

 

8 март 2019 г.

София – Доха 

Отпътуване от летище София за Остров Шри Ланка с прекачване в Доха.

 

9 март 2019 г.

Доха – Летище Коломбо – Канди

Рано сутринта пристигате в Коломбо. Отпътуване към 

Канди (под егидата на ЮНЕСКО) – „град-градина”, последната столица на кралете на Шри Ланка. Името му е символ на великолепие, разкош и е свързано с много легенди. Разходка до горното езеро, създадено от последния крал на Синхала – Шри Викрама Раджасинг през 1798 г.; пазара, храма Далада Малигуа – дом на Свещения Зъб на Буда. Вечеря и нощувка.

 

10 март 2019 г.

Канди – Перадения – Нувара Елия

Кратко представяне на медитация Анапана и ефектите и върху тялото, душата и ума от ежедневното й прилагане. Медитация Анапана. Дихателни ключове и утвърждения. След закуска ще посетим Кралската ботаническа градина на Перадения, която е добре известна с голямото разнообразие от растителни видове. Тази градина притежава огромно количество различни видове орхидеи и е най-голямата в Азия в това отношение. 

Отпътуваме за Нувара Елия, по пътя ще имаме възможност да посетите плантация за чай и да станете свидетели на производството на световно известния „цейлонски чай“. Церемония за благодарност на Земята за богатствата, с които ни дарява. Беседа за Свещеното растение на Азия – Чай. 

Пътува се през най-живописната част на острова с изумителни планински пейзажи и обширни чаени плантации. Връщаме се в Канди. Нощувка.

 

11 март 2019 г.

Сигрия – Дамбула 

Ставна гимнастика, медитация Анапана. След закуска заминаваме към към Сигирия (ЮНЕСКО) – „Лъвската скала” – цитадела, издигаща се върху скална тераса 200 м. над джунглата и е построена от крал Кашаяпа (477-495г). До върха е изградено стълбище, изсечено между краката, шията и челюстта на гигантски лъв – символ на кралството. Посвещение в тайните на времето и медитация за личния ритъм. Продължаваме за Дамбула. Вечеря и нощувка.

 

12 март 2019 г. 

Дамбула

След закуска посещение на историческата част на Дамбула (част от Световното наследство на ЮНЕСКО) – известна със своите красиво украсени пещери от 1 век пр. Хр. В първата пещера е изсеченият в скалата релеф на Полегналия Буда, дълъг около 14 метра. Във втората пещера – най-красивата и най-голямата от всички, се намират 150 статуи в реален ръст на божества, свързани с будизма, заедно с множество изображения на самия Буда. Медитация за свързване с енергията на острова и светлите същества пазители на будистките светини. Вечеря и нощувка в хотел Hotel Amaya Lake 4* – http://www.amayalake.com/.

 

13 март 2019 г.

Дамбула  – Национален Парк Минерия 

Медитация Анапана. Дихателни ключове и утвърждения. Приключение в Национален парк Минерия, убежище на голяма популация от слонове. Общуване с уникалните животни. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка. 

 

14 март 2019 г.

Дамбула – Анурадхапура 

След закуска отпътуване за Анурадхапура (ЮНЕСКО) – град-музей под открито небе, първа столица на страната и най-големият процъфтяващ град в древността, по-голям по територия (52 км2) от Вавилон и Ниневех, достигнал своя възход когато Рим и Картаген били още млади градове. Построен е II век пр. Хр. като столица на синхалската държава. Бил е главен религиозен център около 1500 години и столица на 123 крале. Истински архитектурен шедьовър – прекрасно планиран град, в центъра на който е живял кралят в дворец с 1000 стаи. Тук е свещеното дърво Бо – най-старото в света. То е подарък от индийския император Ашока и е донесено в Шри Ланка през 247 г. когато будизмът е приет за официална религия тук. Трансфер до полуостров Калпития. Нощувка.

 

15 март 2019 г.

Диямба – плаж и релакс

Великолепна сутрин с медитация, дихателни практики , йога, песни и танци в Диямба бийч ризорт на полуострова Калпития, целебен ден за преосмисляне н преживяното и утвърждаване на новите навици. Морската шир, и тихите брегове на дивата природа, ще те възнаградят със зареждане на батериите. Беседа „Теорията за времевите линии и движението по тях”. Нощувка в Диямба бийч ризорт.

 

16 март 2019 г.

Диямба – плаж и релакс

Медитация и дихателни ключове. Закуска и релакс на плажа и в късния следобяд заминаване за Коломбо. Нощувка в Коломбо. 

 

17 март 2019 г.

Коломбо – Доха – София

Коломбо е най-големия град и търговска столица. Разглеждане на най-значимите забележителности. Възможност за шопинг. Вечеря в местен ресторант. Трансфер до летището. Полет за София.

 

18 март 2019 г.

Пристигане на Летище София, Терминал 2. 

 


Условия и забележки:

Краен срок за записване 8 януари 2019 г. При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.

Минимум 10 туриста.


Приключенията на Клуба се организират чрез туристическа агенция Травълпал ООД

Регистрация за ТО/ТА номер РК-01-7045 от 18.01.2013

Застраховка „Отговорност на туроператора“, полица номер 13160163320000007, ЗАД „Алианц България“, валидна до 12.02.2018

Организаторите си запазват правото за малки промени по програмата. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни мероприятия.


За повече информация и записване:

Георги Христов – 0877018825, georgi.datravel@gmail.com