Календар

юли
15
нд
Бохемска рапсодия в Литва и Латвия
юли 15 – юли 25 цял-ден
Бохемска рапсодия в Литва и Латвия @ Литва и Латвия | Латвия
15 – 25 юли 2018 г.

11 дена/9 нощувки

Цена 597 евро

Литва и Латвия са супер интересни страни, остаанали пощадени от масовия туризъм. Непознати и магични, с чиста недокосната природна красота и божествено вкусна храна на съвсем приемливи цени, но без тълпи китайци и руснаци, тичащи в несвяст наоколо.

Всяка тухла и всеки човек, всяка гора и всяка река, полетата и уникалната Нида те даряват с едно безвремие и спокойствие. Няма да видите брутални строежи, няма истерично забързани и стресирани хора. 

Местата на силата са предимно католически и това е едно помиряване с тази агресивна и странна религия, която и до ден днешен заема централно място в съзнанието на много хора. 

За мен пътуването до Литва всеки път е упражнение за приемане и толерантност, за  утвърждаване на безусловна любов към всичко, което се е появявало на повърхността на Земята, защото щом го има, то има място на нея.


Цената включва:
 • 9 нощувки със закуски на съответните места по програмата;
 • Автобусен транспорт по маршрута по програмата;
 • Водач на български език;
 • Медицинска застраховка;
Цената не включва:
 • Самолетни билети София-Вилнюс-София;
 • Разходи от личен характер;
 • Такси за места на посещение.

Защо да изберете пътуване с нас:
 • Това е не само приключение до едни малко известни, но изключително интересни места на картата на Европа, но и духовно пътуване за възприемане на спокойствието като път в живота, по време на което ще научите още за начини да оставаме балансирани и хармонични при каквито и да е обстоятелства в живота; също така ще разберете много неща за създателят на Ордена на йезуитите Игнасио от Лойола и за философията им, ще направите разликата с делата на тези странни християни, които са причинили ужасни безобразия по цялата земя, но помирението с техните зверства, са голям урок за приемане и безусловна любов, а по ваше желание може да получите посвещение в мистериите им;
 • Водач на групата е Жоро Христов – изследовател на енергийните места в България и по света, водач на многобройни групи по енергийни места в последните 10 години и разказвач на истории. Жоро изучава и практикува древни практики за осъзнаване, изцеление и разгръщане на потенциала ни;
 • В нашето пътуване не само посещаваме забележителности, но и медитираме на силни енергийни и свещени места, активираме кристали на силата, изграждайки мрежа на светлината, за да повдигаме колективното съзнание на човечеството.

15 юли

София – Вилнюс 

Полет София-Вилнюс. Настаняване в хотел. Нощувка.

 


16 юли

Кернаве – Тракаи

Закуска. Отпътуване за археологическата местност Кернаве (35 км северозападно от Вилнюс). Тук ще откриете изключително доказателство за наличието на човешко присъствие в този регион повече от 10 хилядолетия. Местността представлява комплекс от археологически обекти, обхващащи град Кернаве, крепости, някои неукрепени селища, погребални местности и други археологически, исторически и културни монументи от късния период на палеолита до средновековието. Медитация за свързване с потока на живота и осъзнаването на съществуването като дар.

Посещение на старата столица Тракай и островният замък (28 км). Тракай и исторически и курортен град, разположен между 3 езера. Фантастично място! Вечеря в един от възхитителните традиционни ресторанти във Вилнюс.

 


17 юли

Обиколка на Вилнюс

Закуска. Обиколка на Вилнюс – Градът на барока. Църквите и храмовете са най-добрата визитна картичка – в града има над 40 християнски храма. Посещение на катедралата “Св. Станислав и Владислав” – оживено поклоническо място, където се пази чудотворна икона на Света Богородица от 14 век; Света Катерина – една от най-прекрасните сгради в града в готически, бароков и класически стил; Света Ана – готически шедьовър. Ще посетим една от най-старите и най-богато украсени църкви във Вилнюс – Църквата на Светия Дух и Ортодоксалния манастир. Обяд в традиционен литовски ресторант с уникални гозби. Ще бъдем едни истински бохеми в разнообразието и невероятния вкус на литовската кухня. В параклиса на Портите на Зората ще видите картината на Благословената Дева Мария, наричана още “Вилнюската Мадона”, известна в цял свят.

Посещение на Университета във Вилнюс, едно от най-красивите места за обучение, което съм виждал с гениална катедрала. Литва е страната на кехлибара. Оттук можете да си купите кехлибар със сертификат дори от улицата или да хапнете прословутите цепелини – пълнени картофени кнедли с месо, извара или гъби. Нощен автобус за Рига.

 


18 юли

Рига

Разглеждане на този възхитителен балтийски град, обявен за един от най-красивите европейски градове, съчетал в себе си скандинавската умереност, европейския барок и съветската разточителност. Вечеря и нощувка.

 


19 юли

Сигулда – пещерата Гутманя – замъка Турайда 

Пътешествие извън Рига до разкошния малък латвийски град Сигулда и неговата знаменита историческа крепост. Посещение на най-романтичната и известна пещера в Прибалтика Гутманя със следи от езическа обредност, място на силата от незапомнени времена. Разходка из замъка Турайда, който носи своя латвийски архитектурен отпечатък. Завръщане в Рига и вечеря в прекрасната стара част на града. Нощувка.

 


20 юли

Хълмът на кръстовете

Закуска. Отпътуване за Шилува (обратно в Литва), малък град с по-малко от 1000 жители. Градът става известен с видението на Божията Майка в Европа. Днес това е едно от най-важните за поклонение места в Литва. Медитация за свързване с женската енергия на Богородица. Базиликата е един от най-добрите примери от края на бароковата архитектура в Литва. Желязната кутия, намерена след появяването на Дева Мария, се пази във вътрешния параклис на базиликата. 

Отпътуване за Шяуляй (50 км). Една от най-големите атракции на града е Хълмът на кръстовете на 12 км от него. Хълмът е място за поклонничество, на което са събрани повече от 200 000 кръста. Място с уникална енергия, на което ще проведем мини семинар за освобождаване от всичко, което ни причинява вътрешно безспокойство. Запознанство с философията на Йезуитската духовна школа и омиротворителна церемония с католическата вяра. Нощувка в Шяуляй.

 


21 юли

Кретинга – Паланга

Посрещане на изгрева и медитация за пълно освобождение от вината, срама и всичко, което ни пречи да бъдем истинските си личности. Закуска. Отпътуване за Кретинга (137 км), един от най-старите градове на Литва. Посещение на Францисканския манастир, един от основните центрове на литовските францисканци, построен като основното им място за живеене, смесица от ренесансов и бароков стил. Отпътуване за Паланга. Посещение на Хълма на Бируте, най-високата (над 200 м) реликтна дюна, с езическо светилище и палеоастрономическа обсерватория. Практики за свързване със Земята и предаване на всичките ни тревоги на нея. Разходка до морския кей на Паланга, построен през 1884 г. Нощувка в Паланга.

 


22 юли

Куршска Коса

Закуска. Отпътуване за Нида (80 км) по тясната ивичка земя, наречена Куршска коса или Курониан Спит, защитен природен обект на ЮНЕСКО с най-големите натурални пясъчни дюни в Европа с дължина 50 км.  Истинска пустиня, в която ще си направим Свещен час на душата в мълчание и медитация за установяване на мир, любов и радост в душите ни. Разходка из градчето и околността с пясъчните дюни. Ще надникнем и в музея на кехлибара, където се съхранява колекция на изделия на 2000 години от причудливия материал.Нощувка в Нида.

 


23 юли

Каунас

Закуска. Отпътуване за Каунас, втори по големина град в страната и бивша столица (на 85 км от Кернаве). Разположен при вливането на двете най-големи реки в Литва – Нерис и Неман. Интерес представляват катедралата на Кауна, една от най-старите църкви в Литва – Vytautas,Музеят на изключителния литовски творец Чурлионис, Музеят на народната музика и инструменти. Каунас е красив град с много арт нуво сгради, които наскоро са реставрирани и придават великолепен изглед на града. Нощувка в Каунас.

 


24 юли

Вилнюс

Отпътуваме за Вилнюс. Ден във вълшебната атмосфера на града. По желание по-дълбоко запознанство с йезуитската духовна школа. 

Вечерта ще завършим в Ужупис, квартал на Вилнюс, който от грозно патенце се превръща в красив лебед, сравним с парижкия Монмартр от 1998 г. Място с много бохемски кръчми, а от високата му част се разкрива разкошна гледка към красотите на Вилнюс, включително двете реки. Нощувка във Вилнюс.

 


25 юли

Полет Вилнюс – София.

 


Условия и забележки:

Краен срок за записване 31 май 2018.

Депозит 50% от сумата за пътуване, пълно доплащане до 30 дни преди отпътуване.

Организаторите си запазват правото за малки промени по програмата. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни мероприятия.

ное.
2
пт
Япония – сбъдната мечта
ное. 2 – ное. 15 цял-ден
Япония – сбъдната мечта @ Япония

14 дни/11 нощувки

Цена 1997 евро 

Япония е мечта на много хора по света и мога съвсем откровено да ви кажа – има защо. Това е друга планета, друго измерение в буквалния смисъл на думата. Много от вас знаят, че доста места съм пообиколил, но Япония ми спря тока! Изживях невероятни емоции и открих прекрасни места извън утъпканите туристически пътеки, на които ще се радвам да ви заведа. 

Това не е просто туристическа програма, а приключение извън всички рамки в едно от най-интересените места на планетата ни!


Цената включва:
 • 11 нощувки в апартаменти, хостели и къща за гости;
 • Транспорт: 7 дневна карта за Японската железница, метрото в Токио, автобусен транспорт в Киото, останалото придвижване по маршрута на програмата;
 • Водач на български Жоро Христов;
 • Медицинска застраховка;
Цената не включва:
 • Самолетни билети София-Токио-София (около 500 евро);
 • Разходи от личен характер – храна, вода и т.н.;
 • Такси за места на посещение – около 50 евро.

Защо да изберете пътуване с нас:
 • Това не е «бройлерско» туристическо пътуване, в което преминаваш на бегом покрай туристически атракции, определени от справочници за най-интересни! Не наблягаме на многозвездни хотели, а нощувките са в апартаменти, хостели и къщи за гости. Посещаваме достатъчно на брой, внимателно селектирани от предишни пътувания места, които да дадат пълна представа за японската култура, история и духовност.
 • ПРИКЛЮЧЕНИЕТО НИ Е В МАЛКА ГРУПА ДО 10 ЧОВЕКА, В КОЕТО ДА РАЗБЕРЕМ ПОВЕЧЕ ЗА САМИТЕ НАС, ДА ПРЕОДОЛЕЕМ НЕГАТИВНИ НАГЛАСИ, ДА СЕ ОПОЗНАЕМ И ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ ПРИВЪРЗАНОСТИТЕ СИ. ВСЯКО ПЪТУВАНЕ С НАС Е ПЪТУВАЩ СЕМИНАР;
 • Водачи на групата са Жоро Христов и Никола Кирилов. Жоро е изследовател на енергийните места в България и по света, водач на многобройни групи по енергийни места в последните 10 години.  От октомври 2017 г. след първото си посещение е влюбен в Япония и от личен опит е подбрал и задължителни, и тайни, непознати на масовия турист места за посещение. Никола е познавач на японската култура и се обучава за чай майстор в школата Урасенке. Изследва пътя на чая и взаимодействието ни с растителния свят.

2 ноември

Полет София – Доха с авиолинии Катар.

 


3 ноември

Пристигане в Токио

Полет Доха – Токио. Пристигане в Токио в 20 часа. Настаняване в квартал Шибуя. Вечерна разходка из чудния квартал на хотелите за час и „сапунени салони”, нощните забавления и типичната токйска „лудница“. Нощувка в апартамент за групата.

 


4 ноември

Запознанство с Япония

Среща с прекрасната ми приятелка Хироко от Токио, която ще ни бъде гид и ще ни покаже нетуристически места в столицата на Япония. Целодневна разходка из близките места за посещение около Шибуя. Шинтоисткото светилище Мейджи, Cat street и Tokyo tower по залез. Няма никога да забравите тази гледка! Нощувка в Токио.

 


5 ноември

Свещеното Исе

Рано сутринта се изнасяме от апартамента и с влак стрела стигаме до Исе – малко градче, в което се намира едно от най-мощните места на силата в Япония, шинтоистко светилище. Беседа за същността на шинтоизма, присъствие на ритуали и участие в обредността на светилището по желание. Нощувка в Исе.

 


6 ноември

Киото 

Рано сутринта хващаме влак стрела за грандиозното Киото. Там ще ни посрещне Ния – една от малкото българки, която работи в къщата за гости, където ще се настаним. Тя ще ни заведе на обяд в традиционния японски пазар, ше ни запознае с Камо – нейният партньор японец, заедно ще ни разведат по скрити за останалите туристи места! Япония е удивително съчетание на хедонизъм, традиция и духовнност. Храната е на почит и е невероятно красиво сервирана и супер вкусна. По залез потапяне в магията на дворци и храмове от различни епохи на старата столица на Япония! Вечеря в изикая – типична японска кръчма. По желание посещение на туристическо шоу на гейши. Необходима е предварителна заявка! Нощувка в Кaede guesthouse.

 


7 ноември

Мегалити, двореца в Химеджи и самурайските градини

Рано сутринта сме отново на жп гарата на Киото и хващаме влак за малкия град Химеджи. Оттам с друго влакче стигаме до Такасаго, където ще се гмурнем в дълбоката древност на една загадъчна цивилизация, оставила следите си по цялото земно кълбо, но за която не се знае почти нищо. Само мегалитите, обработени с уникална технология са свидетели на тази халколитна култура. Дали са с извънземен произход, дали им е била дадена технология и после отнета, заради злоупотреба, всичко тъне в загадки и предположения. В Такасаго ще разгледаме два мегалита и ще медитираме около силната аура на тези места. След това се отправяме обратно за Химеджи, където ще продължим да изследваме историята на Япония. Ще посетим великолепен бял дворец, където са се обучавали най-великите нинджи и една от най-прекрасните градини в Япония. Медитация за възприемане на хармонията, която струи от всяко стръкче трева на тези вълшебни места. Връщаме се с влака в Киото. Нощувка.

 


8 ноември

Миналото на Киото

Ден посветен на историческата част на Киото. Разходка в стария квартал Гион, при късмет може да срещнем гейша, ще надникнем в Енкайдо – невероятен дзен манастир, в други храмове от различни периоди и традиции. С автобус ще стигнем до знаменитата Дзен пясъчна градина, Златния храм и ще завършим деня с разходка из магичната бамбукова гора в покрайнините на Киото. По желание посещение вечерта на онсен – традиционна баня с топла минерална вода! Нощувка.

 


9 ноември

Към бъдещето в Осака

След ден посветен на историческата прелест на Япония се качваме на „машината на времето” и отиваме в бъдещето в зашеметяващата ултра модерната Осака. Целодневно приключение във турбо футуристичната Венеция на Япония – Осака. Нощувка в Киото

 


10 ноември

Задължителната Нара

Оставяме основния багаж на гарата в Киото и с малки ранички продължаваме за Нара. Посещение на средновековната Нара – магичен шинтоистки комплекс с 2000 каменни фенера с различни размери, общуване с сърни – една от атракциите на Нара, посещение на храма с най-голямата статуя на Буда в Япония. При интерес от групата, можем да посетим две мегалитни загадки в района! Отправяме се още по-навътре в провинциална Япония и се настаняваме в Будистки манастир, запознанство с основни постулати и история на дзен будизма, урок по калиграфия. Нощувка в Дзен манастир.

 


11 ноември

Да бъдеш будистки монах за един ден

Сутрин с програмата на будисткия манастир, медитация, доброволен труд – почистване на двора или каквото е необходимо, закуска. Възможност за участие в живота на мастира! В ранния следобед потегляме обратно за Нара. Стигаме до Киото да си вземем багажа. Връщаме се в Токио. На централната жп гара в Токио хващаме една от северните линии на влака стрела и продължаваме на север до Нико. Пристигаме в едно от най-прекрасните места на Япония и се настаняваме в къща за гости „Костенурка”. Нощувка.

 


12 ноември

Магията на Нико

Един абсолютно невероятен ден в пищната природа на Японските Алпи! Първо ще посетим уникалните храмове от „японския барок”, след това разкошните водопади и езера на района и ще завършим деня на едно от най-силните места в света за мен. Начало на един от най-свещените маршрути за поклонение в Япония със статуи на бодхисатви, които засилват енергията на приказно красивата река и действат, без да правиш каквото и да е! Практики по залез за възприемане на състоянието на непривързаност и освобождение. Един ден, който никога няма да забравите! Нощувка в Нико.

 


13 ноември

Сутринта потегляме за столицата на Япония. Потапяме се в лудия метрополис. Наслаждаваме се на модерния град. Тържествена вечеря в традиционен сушими ресторант.

Нощувка

 


14 ноември

Имаме още един ден да посетим по желание и вкус различни забележителности в Токио. Полет в 22:30 за Доха. 

 


15 ноември

Полет от Доха за София.


Условия и забележки:

Краен срок за записване 31 май 2018. Записването става със закупуване на самолетен билет и 500 евро капаро за организационни разходи. Максимален брой участници 13 човека.

Към това пътуване има голям интерес и съветът ни е да не чакате последния момент, защото местата се запълват бързо!

Организаторите си запазват правото за малки промени по програмата. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни мероприятия.

ян.
7
пн
Експедиция: Мистерията на филипинските лечители
ян. 7 – ян. 20 цял-ден
Експедиция: Мистерията на филипинските лечители @ Филипини
7– 20 януари, 2019 г.

14 дни/12 нощувки

Цена: 1450 евро /без самолетен билет/

(възможност за удължаване на приключението с една седмица за посещение на остров Палауан)


Каня те на истинско изследователско пътуване по следите на една изчезваща цивилизация на коренното население на Филипини. Имената, дрехите, изкуството, украсата по главите им са чудата смесица от северноамериканските им събратя, австралийските аборигени, племената на Амазония, а татуировките им са със суровата образност на полинезийците. Това е невероятното откритие на клуба ни за 2018 г. и се връщаме да довършим експедицията си през януари 2019 г.

Това e същата шаманска традиция, дала на света мистерията на филипинските лечители. Световноизвестните филипински „хилъри” и до ден днешен остават неразгадана загадка. В това приключение, освен че ще имаш възможност със собствените си очи да видиш процеса на лечение, да го изживееш и прецениш за себе си, но най-вече ще се гмурнеш в мястото, откъдето е започнало всичко – магичните планини на север от Манила, извисяващи се до 3000 м. 

Ще имаш възможност да се срещнеш с трима от най-силните фиипински лечители и да се потопиш в ритуали за посвещение на местните племена Игорот, от които тръгва тази линия. Ще посетиш и едно от чудесата на древния свят – загадъчните оризови тераси в района на Банауе. 

Пътешествието ще завършим на екзотичния бял плаж Пагудпуд. Не можеш да си тръгнеш от Филипини без такова изживяване, с което страната архипелаг е най-известна. Избрали сме не много силно засегнато от масовия туризъм място с колониална архитектура, вълшебна запазена природа, бял ситен като брашно пясък и чистите тюркоазени води на Южнокитайско море.  

Единствена по рода си авторска програма по следите на изчезваща автентична филипинска традиция! 


Цената включва:
 • вътрешен полет Пагудпуд – Манила сити;
 • 2 нощувки на райски плаж по крайбрежието на Южнокитайско море;
 • 10 нощувки по програмата в Кордилиера в тризвездни хотели със закуска;
 • Транспорт с таксита, микробуси и др.;
 • Входни такси в музеи и други места за посещение;
 • Разходка с лодка из мистичния район на Природен парк 100-те острова; 
 • Водач на български през цялото пътуване с 10 годишен опит пътешествия в Азия – Жоро Христов и помощник водач Никола Кирилов;
 • Участие по желание в церемонии с Констанцио, представител на местно планинско племе и медитативни практики;
 • Медицинска застраховка за 10 000 евро;
 • Всички приложими такси;
Цената не включва:
 • Лични разходи за вода, обяд, вечеря и шопинг минимум 300 евро;
 • Необходими са ви и поне 100 долара за лечебните сесии с лечителите, които са на дарение! 
 • Уникална татуировка по желание от удивителна представителка на племето Калинга;

С какво е различно това необикновено пътуване на Клуба от стандартните туристически програми::
 • Единствена по рода си програма!!! За любители на аватнюри и непознатото… Авторски маршрут, вдъхновен от експедицията през януари 2017 г., в която проучвахме филипинските хилъри. Каним ви на истинска изследователска експедиция по следите на мистериозните филипински лечители. Приключение в сърцето на недостатъчно проучена планина и шаманска традиция. Среща с културата и запазените обичаи на местни народи, почти неизвестни никому. Такава програма не се предлага и в световен мащаб!!! Водачът за първи път ще открива този регион с вас и това превръща това приключение в истинска експедиция! Ще посетим места, в които не ходят много туристи и ще се слеем с местните племена и традиции!
 • Водач на групата е Жоро Христов, който изучава уникални автентични племена по земното кълбо. От 2009 година Жоро пътува и се обучава на различни начини да се свържем с истинската си същност и да живеем в своя свят на мир, любов и радост; Никола Кирилов с удивителните си познания за флората и фауната на Азия е великолепно допълнение като помощник водач!

7 януари

София – Доха – Манила

Пристигане в Манила късно вечерта. Трансфер до малко филипинско градче по средата на пътя към първата ни дестинация. Нощувка.


8 януари

Рано сутринта отпътуваме към района на Аламинос и Природния парк „100 острова”.  Сесия следобедна с филипински енергиен лечител. Ще бъдете диагностициран с бял лист и восък и по необходимост ще ви бъде направена операция с голи ръце. В най-добрия случай ще ви бъде очистена негативната енергия, стреса и външни влияния. Нощувка.


9 януари

Мистичните 100 острова

Рано сутринта разходка с лодка из мистичните брегове на Природен парк „100 острова”. Това е място на силата, за което се разказват много странни легенди. Местните хора са виждали загадъчни светлини около островите и се смята, че оттук филипинските лечители черпят своята енергия за лечителските сеанси. Медитация за зареждане на енергийното ни мехурче. Следобед довършваме сесиите с хилъра и отпътуване за място за нощувка близо до градчето Урданета. Много е трудно отсега да се знае кой точно от лечителите ще срещнем, защото нещата в Азия, а особено във Филипини са много плаващи. Всяка последна заповед е предпоследна!!! Оставяме се на потока на живота и той ще ни срещне с най-подходящите и ще насочи програмата по най-добрия начин за нас.Учим се да се доверяваме на живота и той ни дава всичко, което ни е необходимо.


10 януари

Урданета

След закуска отпътуваме за параклиса на Естер Браво и през целия ден сме на сесии и наблюдение на работата на Естер – една от най-известните и силни лечителки на тази традиция. След приключване на работата с Естер се отправяме към място за нощувка.


11 януари

Багио

Отпътуване за Багио. Сесия с лечител. Масаж с Танчо. Посещение на музея. Нощувка в Багио.


12 януари

Лечебни сесии

След закуска сесия с лечител. Масаж с Танчо. Посещение на музея. Завършваме изследователската ни инициатива на мистерията на филипинските лечители. Нощувка в Багио.


13 януари

Навлизаме още по-навътре в планината и правим трансфер до Сагада. В следобедните часове отиваме към свещения водопад Бомод-Ок. Възможност да се изкъпем и заредим с енергият на това свято място. Посвещение от шаманската традиция на племето Калинга.

След водопада и посвещението ни очаква разходка в долината Ехо, където ще видим уникалните висящи гробове и ще разберем защо е завързан стол към всеки ковчег, и защо на гробищата си местните правят цели навеси с прозорци. 

Разговори с нашия водач и представител на племето Ирогот Констанцио Танчо за това какво е останало от една древна традиция и в нея ли са корените на филипинските хилъри. Нощувка.


14 януари

След закуска 2 часа трансфер до Световноизвестната забележителна област Бануе. Ще посетим оризовите тераси, които са изградени преди 2000 години и много напомнят на строежите на инките в Свещената долина в Перу. Това е ден за изучаване на една изчезваща древна цивилизация: ще опитаме интересни напитки на местните хора, местно кафе оризово и билкови лечебни чайове. Ще изследваме района за запазени шамански традиции, за корените на лечителската традиция. Разходка по терасите и посещение на автентично селище и запознанство с коренното население. Отпътуваме обратно за Сагада. Нощувка.


15 януари

Индианските татуировки

След закуска се отправяме още по-навътре в планината до малко селище, където една жена от племето Калинга на 100 г. все още пази традицията за татуиране и по желание ще направи малка татуировка на всеки участник в групата. Ден, посветен на живот в общността Калинга. Завръщаме се в Сагада. Нощувка.


16 януари

Трансфер до Пагудпуд

Целодневен трансфер през потресаващата красота на планините, след това покрай китните селца по крайбрежието и пристигаме в Пагудпуд. Нощувка.


17 януари

Белият райски плаж

Това е все още запазено от тълпи туристи райско местенце с тюркоазена вода, бял ситен плаж, плюс колониална архитектура. Свободно време за релакс и осмисляне на приключението. Нощувка.


18 януари

Пагудпуд

Свободно време за релакс, слънчеви бани за витамин Д и наслада от живота. Нощувка.


19 януари

Полет до Манила. Разходка в централната туристическа част на мегаполиса от 20 милиона жители. Трансфер до международното летище. Полет за Доха.


20 януари

Полет за София. Пристигане в София.

(По желание може да дойдете с нас на остров Палаван и да удължите престоя си във Филипини с посещение на един от магичните острови! Удължаването е с една седмица и при интерес ни пишете да ви пратим подробности! Включили сме магнетично красивите плажове покрай градчетата Ел Нидо, остров Корон и района около градчето Пуерто Принцеса!)


Условия и забележки: 

Необходим е международен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане. Краен срок 3 октомври 2018 г.  Записването става със закупуване на самолетните билети около 750 евро, плюс заплащането 500 евро капаро за вътрешния полет и резервацията на хотелите. Останалата сума в брой в евро в деня на заминаването.

Организаторите си запазват правото за малки промени по програмата. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни мероприятия.

 

ян.
24
чт
Северна Керала (Южна Индия)
ян. 24 – февр. 6 цял-ден
Северна Керала (Южна Индия) @ Керала, Индия | Керала | Индия
24 януари – 6 февруари, 2019 г.

14 дни/ 12 нощувки

Цена: 1307 евро (без самолетен билет)

Добре дошли в свят на безкрайни пясъчни плажове, тихи палмови горички, гъсти джунгли по хълмовете, уникално вкусна храна, приветливи индийци и безвремието на митичните Брегове на Малабар. В едно от най-екзотичните места на планетата ни ще получите посвещение в тайните знания как да живеете в емоционално и физическо равновесие. 

Разкрасителните процедури ще ви научат как да се поддържате свежи и красиви. Ще имате възможност да се върнете в България с ефикасни хранителни добавки като нийм, амла, брахми и ашваганда, както и да научите „Самомасаж с масла“. 

В дните на престоя ни в Каннур ще имаме възможност да посетим невероятния фестивал Тейям. Той не е част от традиционната индийска култура и не се изучава в школа или училище. Това е предхиндуистка традиция, която се предава от баща на син. Това е свещенодействие и церемония, в която Божество влиза в тялото на шамана и той лекува, пророкува, въздейства на всички нива на съществуването на присъстващите. 


Цената включва: 
 • Транспорт с удобен минибус от и до летището в Каликът, транспорт до джунглата и обратно до Каннур с шофьор, всички необходими такси за паркинг, магистрали и т.н.;
 • Нощувки със закуска, обяд и вечеря в джунглата;
 • Нощувки със закуска, обяд и вечеря по време на йога ритрийта в Каннур;
 • Водачи Жоро Христов и Никола Кирилов;
 • Йогаюрведа обучителен курс с Жоро;
 • Заниманията по програмата на йога ритрийта;
 • Запознанство с медитация Анапана, ИН и ЯН йога, мандала арт за просветление, тайните на Сидха традицията и въведение в Аюрведа – великата наука на индийците за здравето и добрия живот;
 • Медицинска застраховка;
 • Всички приложими такси;
Цената не включва:
 • Самолетeн билет София – Каликът, Каликът – София;
 • Виза за Индия – 100 лева;
 • Лични разходи за вода и шопинг;
 • Посещение на Теям ритуали;
 • 250 – 300 евро за разходи в Индия са напълно достатъчни, ако не се впуснете в луд шопинг;

С какво е различно това пътуване на Клуба:
 • Това не е екскурзия в Индия, Малабарския бряг ни е много любим от години и съчетан с фестивала Теям е идеална локация за оттегляне в екзотична природна среда. Северна Керала е недокосната от комерсиалните интереси и можеш да се наслаждаваш на безкрайни плажове и уникална запазена природа;
 • Водачи на групата са Жоро Христов (Муру Хорхе) и Никола Кирилов – познавачи на Индия, пътешественици и разказвачи на истории. Жоро Христов (Муру Хорхе) изучава и практикува древни практики за осъзнаване, изцеление и разгръщане на потенциала ни, води групи на духовни пътешествия от 2008 г. по света и България; Никола Кирилов е съмишленик и е част от процеса на ИН йога на петте сетива – майстор на приготвяне на чай по автентичен азиатски начин и е приготвил дегустация на студени чайове и ритуално пиене на висококачествени чайове по време на ритрийта ни!

 


24 и 25 януари

Полет от София до Доха. Полет от Доха до Каликът, Керала, Южна Индия. Трансфер до Каннур и Коста Малабари – мястото на ритрийта, разположен на един от най-живописните плажове на Северното крайбрежие на щата Керала. Вечеря и нощувка. 


26, 27 и 28 януари

Крайбрежието на Малабар е едно от най-красивите места на планетата ни, предлагащо безкрайни пясъчни плажове, пищна екзотична растителност, невероятна храна и гостоприемство в комплекса „Коста Малабари“. Тук ще имате възможност да живеете по Ведически начин няколко дни, за да се възползвате от древното знание за добър живот на индийците. Присъствието на всички практики по време на ритрийтът не е задължително. Програмата включва: Йога сесия. Закуска. Плаж. Преди обядд беседа за основните принципи на Аюрведа, които могат да се прилагат в ежедневието. Обяд. Свободен следобед. Плаж. Преди вечеря Самомасаж с масла. Вечеря. Нощувка.


29 и 30 януари

Природен парк „Уаянад“ 

След закуска трансфер към джунглата и настаняване в живописни къщички.  Два дни за осъзнаване на стартиралия процес на ритрийта. 

„Уаянад“ е едно от последните диви места, запазени в Южна Индия в първозданен вид с най-голямата популация тигри и диви слонове! Комплексът, в който сме настанени, се намира на ръба на най-двата част на джунглата, в границите му има наблюдателница, от която при късмет могат да се видят дивите животни. Разходка с водач за наблюдение на най-голямата катерица в света в естествената й среда. Нощувка.


31 януари

Каннур

След закуска трансфер обратно до Каннур в „Коста Малабари“, където йога ритрийтът продължава. Вечерна сесия йога и нощувка.


1 февруари

Раят на Земята

Дихателни упражнения при посрещане на слънцето. Ин йога на петте сетива. Закуска. Отдих. Беседа и обучение по Самомасаж с масла. Обяд. Отдих и медитация. Следобедна йога сесия. Медитация за изпращане на слънцето. Вечеря. 


2 февруари

Програма „Прочистване“

Йога и медитация Анапана. Закуска. Релакс и Самомасаж с масла. Обяд. Представяне на методи за пречистване на тялото, ума и душата в домашни условия. Разкрасителни процедури. Вечеря. 


3 февруари

Йога. Закуска. Релакс на плажа. Подмладяваща процедура. Обяд. Представяне на Анапана – медитация с наблюдение на дишането и успокоение на ума и емоциите. Вечеря. 


4 февруари

Свободен ден или целодневна екскурзия по желание до Бекал форт и Касаргод. Празнична вечеря с танци. Нощувка.


5  и 6 февруари

Трансфер до летището на Каликът. Полет за Доха и полет за София.


Условия и забележки:

Краен срок за записване 7 ноември 2018 г.

Записването става със закупуването на самолетните билети и внасянето на 500 евро за самото пътуване. За пътуването е необходим международен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца от датата на връщане. Не са необходими ваксинации. Визите за Индия се изкарват след индивидуално кандидатстване в посолството!

Организаторите си запазват правото за промени по програмата. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни мероприятия.

февр.
16
сб
Фантастичният реализъм на Аржентина и Чили
февр. 16 – мар. 3 цял-ден
Фантастичният реализъм на Аржентина и Чили @ Аржентина и Чили

(с допълнителни дати за посещение на Великденския остров, виж по-долу)

16 февруари – 3 март, 2019 г.

(16 дни/14 нощувки)

Цена: 1777 евро


В удивителната земя на Аржентина и Чили не са се развивали древни цивилизации както в други части на Латинска Америка, но тук могат да се видят единствени по рода си за целия свят природни картини. Мащабът им е потресаващ. Няма нужда да медитираш, ти си част от тази гениална картина. И се пречистваш, и се зареждаш, без да правиш каквото и да е. Интензивна програма, която включва удивителни чудеса на Майката Природа.

От цветната и танцувална столица Буенос Айрес, през строгата и сурова красота на ледника Перито Морено, магическата пустиня Атакама и Андите в Аржентинската им част до удивителното чудо на Земята ни – водопадите Игуасу, всяко едно от тези места е защеметяващо. Каня те на приключение до едни от най-разтърсващите места на планетата ни за взаимодействие с природните стихии в цялата им прелест.

Чили и Аржентина се оказаха страни с висок стандарт, все още загадка за мен, но това прави приключението ни доста скъпо. Обаче за това приключение си заслужава всяка дадена злота, защото ще се срещнеш очи в очи с необикновения контраст на тези земи и с природните скъпоценности от „края на земята”.

 


Цената включва
 • 14 нощувки по програмата в Аржентина в тризвездни хотели със закуска;
 • Транспорт с таксита, микробуси и др.;
 • Автобусен превоз по маршрута;
 • Водач Жоро Христов на български през цялото пътуване с 10 годишен опит пътешествия в Латинска Америка;
 • Участие по желание в различни шамански церемонии с Жоро Христов и медитативни практики;
 • Медицинска застраховка за 10 000 евро;
 • Всички приложими такси;
Цената не включва:
 • Международен полет : София – Рим или Мадрид – Буенос Айрес и обратно – около 1000 евро;
 • Вътрешни полети в Аржентина и Чили около 800 евро:
 • Буенос Айрес – Калафате, Пунта Аренас – Сантяго, Сантяго – Икуке, Салта – Буенос Айрес, Буенос Айрес – Игуасу, Игуасу – Буенос Айрес. Общата цена на всички полети международни и местни е около1800 евро!
 • Лични разходи за вода, обяд, вечеря и шопинг минимум 500 евро, това са страни с висок стандарт;

С какво е различно това пътуване на Клуба от стандартните туристически програми:
 • Единствена по рода си програма поне за целия свят, проверил съм и по международни организатори, никой не я прави по този невероятен начин, за да представи пълно зашеметяващия контраст на природните красоти в Аржентина и Чили. Натоварено и интензивно приключение с 10 полета, което включва най-впечатляващите места в Аржентина и Чили. Невероятен контраст и магическо усещане на благоговение пред природата. Доста ходене те чака при различни климатични условия, но е това, което ще видиш и изживееш е отвъд думите и описанията. Такова пътуване не се забравя никога;
 • Водач на групата е Жоро Христов, който пътешества из Латинска Америка от почти десет години. „Това е авторски маршрут, направен след като през 2018 година попаднах в тази магична част на света. В думи е трудно да се опише! На всеки пътешественик по душа пожелавам с очите си да види това, с кожата си да усети вятъра и водата. И да потъне в природната стихия на ледници, водопади, пустини и да се зареди, възроди, преобрази.”;

16 февруари

Полет София – Мадрид! Полет за Буенос Айрес късно вечерта!

 


17 февруари

Буенос Айрес

Кацаме в Буенос Айрес в 8 и 25 сутринта. Трансфер от летище Ezeiza до хотел Exe Colon.

Неделя е най-хубавият ден да се разгледа Буенос Айрес. Започваме с най-широкия булевард в света 9-ти юли и си правим „задължителна” снимка на обелиска. Ще се освежим в класическо кафене, за да потънем в неделния пазар на квартала Сан Телмо. Оттам отиваме в абсолютно невероятния квартал Ла Бока сред многоцветни къщи, бохемска атмосфера и танго кафенета. Към 19 часа сме на път за Cetedral del Tango (коктейлчета и гледане на танци, по желание можете да се включите в урок) http://www.lacatedralclub.com/ Нощувка.

 


18 февруари

Буенос Айрес – Ел Калафате

Сутришен полет за Ел Калафате. След кацане ни взима микробус и потегляме за Ел Чалтен. Вечер в магическото патагонско селце.

 


19 февруари

Ел Чалтен

Целодневна екскурзия около езерото Viedma и лагуните под една магическа гледка – върха Fitz Roy (3 405 мл). Нощувка в Ел Чалтен.

 


20 февруари

Трансфер до Ел Калафате

След закуска отпътуваме за изключително място, което наистина дава усещане, че си на края на света. Вкаменената гора „Ла Леона” е като място от друга планета, намира се в частна територия и се стига през една порта в пустощта до нея. Продължаваме към Ел Калафате и се отбиваме да разгледаме пещерни рисунки на девните жители на региона и до лагуна за наблюдение на птици. Нощувка в Ел Калафате.

 


21 февруари

Ледникът Перито Морено

След закуска трансфер до Национален Парк “Лос Гласиарес”, където е ледникът Perito Moreno. Това е един от няколкото глетчери, които все още растат. На всеки 4-5 години той покрива пространството до сушата и достига до езерото Аржентино. Ледът не може да удържи на огромната тежест върху водата и се разбива със силен гръм. Ще видим невероятната гледка на ледени блокове, които падат в езерото. Ледника и се минава Чилийската граница. Нощувка в Пуерто Наталес.

 


22 февруари

Сантяго

Рано сутринта хващаме автобус до Порто Аренас, градче на края на света, което има летище. Полет до столицата на Чили Сантяго. Нощувка в Сантяго.

 


23 февруари

Полет за Атакама

Ранен полет до Калама. Трансфер до Сан Педро де Атакама, за да се насладим на извънземните пейзажи на една от най-известните пустини в света след Сахара. Тук сме на височина 4200 м. Нощувка.

 


24 февруари

Сан Педро де Атакама

След закуска целодневен тур посветен на природните чудеса на юг от градчето Сан Педро. Избрал съм две фантастични места като от сън Пиедрас Рохас и Салар де Атакама! Аскетичната природа на пустинята в цялата си прелест. Там е и най-голямата астрономическа обсерватория в Чили, където по желание ще може да се любувате на звездите през нощта. Нощувка в Сан Педро де Атакама.

 


25 февруари

Хухуй

На следващия ден много рано потегляме за границата с Аржентина. Влизаме в Аржентина и се озоваваме в Андите и района Хухуй, известен с великолепната си планинска строга природа, по пътя ще посетим Цветната Планина. Пристигаме в градчето Салта, изключително симпатично място в Аржентинските Анди. Нощувка.


26 февруари

Салта

Целодневна обиколка в района на Салта. Посещение на местния музей, където ще може да видим едно от най-странните неща на Земята. Мумии на замръзнали деца от кралски произход, дадени като жертвоприношение за присъединяване към империята на инките. Телата са съвършено запазени, защото са открити на 5000 м в снега и са замръзнали така както са били. Потресаващо! Нощувка в Салта.

 


27 февруари

Водопадите

Полет за Буенос Айрес! Полет за водопадите Игуасу от Аржентинската им страна.

 


28 февруари

Водопадите Игуасу

Посещение на водопадите. Няма думи, които да опишат това изживяване, това място, тази сила, тази удивителна природна картина. Едно от най-любимите ми места вече на Земята. Напълно е излишно да се описва. Ще останете абсолютно зашеметени. Нощувка.

 


1 март

Гуараните

Разходка до водопадите от бразилската страна и среща с местното племе гуарани, които са били населението тук, преди да дойдат европейците. Няма да можете да се насладите на това природно чудо,  ще ви се иска и още, и още! Нощувка в аржентинската част.

 


2 март

Много рано сутринта полет за Буенос Айрес. Полет за Европа.

 


3 март

Полет за София.


Условия и забележки:

Минимум участници в пътуването 10 човека. Записване със закупуване на самолетните билети за международните и местни полети. Заплащане на капаро 1000 евро!

Организаторите си запазват правото да отменят прояви, ако не се събере група. Също така и да правят промени в програмата при непредвидени обстоятелства и неблагоприятни атмосферни условия. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни други причини.


Тайната на Великденския остров

(Удължаване на програмата)

7 дни/6 нощувки

 


2 и 3 март

Буенос Айрес – Сантяго – Великденския остров

Полет до Сантяго. Полет за Великденски остров. Посрещане на летище Матавери, трансфер и настаняване в хотела. Рапа Нуи е полинезийското название на острова и означава голяма земя. Разположен на около 3800 км. от най-близкият бряг, той е най-отдалечената точка на земята.

Открит е на Великден на 5 април 1722 г. и е известен със своите огромни, мистериозните статуи, наречени моаи. Всяко племе имало свое аху (огромна каменна гробница за костите на племето), върху която извършвали молитви и церемонии. Огромните скулптори се изправяли върху аху, а след като вградели очите, изработени от корали и обсидиан те проглеждали и се превръщали в моаи, които пазят племето и наказват провинилите се. Открити са каменоломните, но как са стигали до различни места на острова, не е известно? Съществува мнение, че Рапа Нуи е част от огромен потънал континент, някога населен от високо развита цивилизация. Нощувка.


4 март

Рапа Нуи

След закуска в хотела започва целодневно приключение – запознанство с монументалните скулптури – моаи. Започва се от южната част на острова, от Ahu Vaihu в залива Hanga Tee – с 8 големи моаи с червени каменни шапки; следваща спирка е Аhu Akahanga, известна още, като платформа на царя, с 4 паднали сред руините моаи. Според легендата, тук е могилата на първия цар на острова Hotu Matua; Следва залива Ла Пероус с най-хубавия плаж Anakena с розов пясък, обяд-пикник. И могъщ ритуал за мир, благоденствие и здраве до Пито Кура (Пъпа на света), огромен идеално кръгъл камък, поддържан от магическа сила и събрал най-важните енергийни линии на цялата земя. Според легендата кралят на острова Hotu Matua го е донесъл тук, след като пристигнал с полинезийски заселници на острова. Връщане в хотела, нощувка.

 


5 март

Рапа Нуи

Приключение до вулкан Rano Каu с красива панорама към целия остров и гигантския кратер. Orongo – церемониален център на новата култура и Човекът птица – Танга Ману, появила се след упадъка културата на моаите. Изумителна е гледката към трите островчета Моту: Нуи, Као и Ити. Разглеждане на Ahu Vinapu – едно от най древните места на острова, гробница с архитектура, идентична на използваната на прочутите крепости на инките в Куско в Перу. Продължаваме към кратера на вулкана Rano Raraku – символ на острова, наричан бащата на моаите, от чиито недра се раждат каменните човеци- тук са били изработени около 95% от всички моаи на острова. Сега на острова има 394 скулптури – моаи. Следва посещение на Ahu Tongariki – това е най-известна и най-атрактивната платформа на острова, с 15 величествени моаи обърнати с лице към острова.  Разглеждане на разположеното във вътрешността на острова Ahu Akavi със 7 огромни моаи от 1460г, те са единствени моаи, които гледат към океана. Приключение в една от тайните на Великденския остров – лавовата пещера Аna Te Pahu.

Нощувка.

 


6 март

Полет от Рапа Нуи до Сантяго.

Тук програмата ще я направим спрямо полетите!

 


7 март

Отпътуване за Европа.

 


8 март

Пристигане в София.


За цени и повече информация за удължението до Великденските острови, пишете на имейла ми georgi.datravel@gmail.com

мар.
8
пт
Приказки от 1001 нощ
мар. 8 – мар. 15 цял-ден

8-15 март 2019 г.

7 нощувки/8 дена

Цена 1799 евро

Минало, настояще и бъдеще в Оман, Дубай и Абу Даби. Оман е възхитителна страна и точно там е идеално място да се гмурнем в света на приказките и връзката им с нашето поведение и начин на живот. Ще осъзнаем дали живеем своята приказка тук и сега в настоящето, или се подчиняваме на чужда воля, вкусове и мнения. Ще проследим дали времевата линия, на която се намираме, е най-доброто за нас и ще се учим да пишем нашата приказка, защото животът е чуден и може да бъде истински празник.


Цената включва:

 • Двупосочен самолетен билет София-Дубай-София
 • Транспорт с автобус по маршрута на програмата
 • Транспорт с високопроходими автомобили в пустинята
 • 1 нощувка в Sharjah Rotana Hotel 4* – www.rotana.com
 • 1 нощувка в Al Falaj Hotel Muscat 4* – www.omanhotels.com
 • 2 нощувки в Sur Plaza Hotel, Sur, 4* – www.omanhotels.com
 • 1 нощувка в палатков лагер Sama Al Wasil Desert Camp – www.desertpalmoman.com
 • 1 нощувка в Falaj Daris Hotel, 3* – www.falajdarishotel.com
 • 1 нощувка Al Ain Hotel, 4* – www.aylahotels.com
 • Такса за посещение на Плажа на костенурката
 • Входни такси за крепостите в Низва
 • Входни такси за музеите в Al Ain
 • Екскурзовод на английски език по време на пътуването
 • Водач на български език
 • Медицински застраховки

Цената не включва:

 • Изхранване, различно от посочените в програмата
 • Напитки и разходи от личен характер
 • Входни такси по местата на посещение, извън включените в цената
 • Гранични такси и визи
 • Пренасяне на багажа в хотела и летището
 • Допълнителни екскурзии
 • Български граждани могат да получат виза при пристигане в Оман на стойност USD 14,00 на човек
 • Допълнителни екскурзии: Посещение на Burj Khalifa – USD 35.00 на човек през деня, USD 55.00 за залеза

8 март 

София-Дубай

Отпътуване за Дубай в 16:00 от летище София с полет на Wizzair. Пристигане в 19:45. Настаняване и нощувка в Sharjah Rotana Hotel.


9 март 

Hatta-Sohar-Rustaq-Nakhl-Muscat

Закуска. Трансфер до Мускат през Хата. По време на пътуването ще имаме беседа за същността на времето и за силата на настоящето. Ще минем през град Sohar, известен като родното място на Синдбад моряка. Посещение на рибния пазар и старата крепост в града. Продължаваме по крайбрежието до Al Hazm, където ще посетим впечатляващата крепост в града. Беседата ще продължи с информация за времевите линии и как можем да се движим по тях. Ще преминем през Rustaq и живописни блата до оазиса Nakhl и ще достигнем до топлите извори Ain Thowarah, където ще се разходим преди посещението на Nakhl Fort. Медитация за приветствие на светлите същества на територията на Оман. Отпътуване за Мускат. Нощувка в Al Falaj Hotel.


10 март 

Muscat – Wadi Shab- Sur

Закуска. Разглеждане на забележителностите в стария град. Отпътуване за Сур. Ще посетим крайбрежния град Quriyat, известен с красивите си плажове. Ще спрем за фото-пауза в “Sinkhole” – дупка, образувала се от срутването на част от планината, която се пълни с морска вода. Медитация за осъзнатост и беседа за начини да живеем тук и сега – основно послание на суфистката мъдрост, която е кодирана в приказките от 1001 нощ. Нощувка в Sur Plaza Hotel.


11 март 

Плаж

Закуска. Свободно време за почивка. Вечерта ще посетим Плажа на костенурката в Ras Al Jinz. По време на преходите ще разкажа за същността на Суфизма и връзката му с приказките на Шехерезада. Плажът е защитена територия и е известен с необичайно високото гнездене на костенурки през цялата година. Ще се насладим на разходка в местността и ако имаме щастието, ще наблюдаваме идването на костенурките на брега за гнездене. Медитация за осъзнаване на собствената ни приказка. Практика, посветена за различаване на архетипите от приказките, които ни ръководят от подсъзнанието. Нощувка в Sur Plaza Hotel.


12 март 

Sur – Wadi Bani Khalid – Wahiba Desert

Закуска. Пътуването ни ще продължи през очарователната планинска верига Хаджар. На входа на пустинята ще се качим на високопроходими автомобили за по-нататъшния преход. След незабравимо шофиране през дюните ще посетим лагер с камили и ще се насладим на изживяването да се потопим в живота на бедуините. Ще продължим до пустинния лагер Sama Al Wasl в пустинята Wahiba. Йога на смеха в пустинята. Занимания с метода на Приказко-терапията. Вечера и нощувка в палатков лагер в Sama Al Wasl.


13 март 

Wahiba – Nizwa

Закуска в лагера. Отпътуване от лагера за Nizwa с автобус. Ще преминем през Tanuf и Bahla до Jabreen. Посещение на една от най-красивите крепости от 17 век в Оман, известна със своите стенописи по стените и таваните, тесни улички и изключителни бедуински бижута. Упражнения за осъзнатост и наблюдателност по време на пътуването и разходките. Кръг на споделяне от опитностите през деня. Пристигане в Низва и настаняване в хотел Falaj Daris Nizwa.


14 март 

Nizwa – Al Ain (Оман – ОАЕ)

Закуска. Рано сутринта отпътуваме за ОАЕ през малкия град Иврий (около 4 часа). След завършване на граничните формалности ще влезем в ОАЕ. Пристигане в „Garden City“ на Al Ain. Посещение на националния музей Al Ain и крепостта Al Джахили. В оазиса Al Ain ще се запознаем с ”Falaj” – подземната напоителна система. Ще посетим реновираният стар дворец на H.H. Sheikh Zayed, покойния владетел на Абу Даби и бивш президент на ОАЕ. Ще спрем на горещия извор в подножието на Jebel Hafeet, най-високият планински връх в района. Церемония при извора за приемане на живота като поток и оставянето на миналото да си отиде. Запознанство отблизо с „Корабите на пустинята” на най-големия пазар за камили в страната. Настаняване и нощувка в Ayla Hotel или подобен.


15 март 

Абу Даби

Закуска. Пристигане в бъдещето! Трансфер до Абу Даби (около 2 часа), столицата на емирствата, известна като Арабското бижу. Първата дестинация е джамията Sheikh Zayed Grand, една от най-големите джамии в света. Посещение на Etihad Modern Art Gallery в Абу Даби. Галерията разполага с експоната „Tinker“, дълъг 7,5 м автентичен скелет на динозавър Т-Рекс. По пътя обратно към Дубай (около 1,30 ч.) ще направим кратка спирка във вълнуващия Ferrari World Abu Dhabi, където има възможност да се закупят сувенири от първият и единствен тематичен парк на моторните спортове. Пристигане на летище DWC за нашия полет в 20:20 часа.

Дрескод за джамията: Дълги панталони или дълги поли и дълги ръкави, без стегнати и прозрачни дрехи. Жените трябва да покрият главите си с шал.


Условия за записване:

Необходим е международен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

Записването става със заплащане на капаро от 50% от цената на пътуването. Краен срок 1  ноември 2016 г. и пълно плащане 30 дни преди датата на отпътуване.

Организаторите си запазват правото за малки промени по програмата. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни мероприятия.


За повече информация и записвания:

Георги Христов – 0877018825, georgi.datravel@gmail.com

Мирела Кирилова – 0888906899, mirela.roxolan@gmail.com

Чудото на всеки миг в Шри Ланка
мар. 8 – мар. 18 цял-ден
Чудото на всеки миг в Шри Ланка @ Шри Ланка
8 – 18 март 2019 г.

11 дни/10 нощувки

Цена 1570 евро

В това пътуване до Шри Ланка и силните му енергийни места и храмове ще се радваме на чудото на живота, ще го празнуваме и ще сме благодарни за всичко, което имаме във всекидневието си. Ще се наслаждаваме на всеки миг сред природните красоти и древни храмове на екзотичния остров! Ще се забавляваме с малките неща, които се случват всеки ден, вдъхновени от общуването с хора, оцелели от опустошителна гражданска война и разрушително цунами. 

Във всеки момент се случват чудеса, ние просто сме забравили да ги разпознаваме като чудо! С това пътуване ще се приближим повече към живот в настоящия момент с емоцията на дете, което току-що открива екзотична пищна градина. Такъв е и самият живот. Да го изживеем като чудо!


Ценaтa включва: 
 • 10 нощувки със закуски и вечери;
 • Трансфери и турове по програмата с организиран транспорт;
 • Водач Муру Хорхе; 
 • Всички беседи и практики по програмата (без входните такси на обектите, които се заплащат на място);
 • Медицинска застраховка за целия престой с покритие 15 000 евро.
Ценaтa не включва:
 • Виза за Шри Ланка – 30 USD;
 • Всички входни такси по програмата – около 218 USD (заплащат се на място в местна валута);
 • Допълнителни екскурзии;
 • Единично настаняване – доплащане 390 евро.
Защо да изберете пътуване с нас:
 • Това е не само приключение до едно от най-красивите места на планетата, но и духовно пътуване към себе си, по време на което ще развиеш навика да се радваш на малките чудеса. Ще усвоиш как да бъдеш творец на живота си и как да използваме духовното знание, за да имаме благоденствие и щастие в ежедневието си;
 • Водач на групата е Жоро Христов – познавач на Южна Азия, пътешественик и разказвач на истории, изучава и практикува древни практики за осъзнаване, изцеление и разгръщане на потенциала ни, води групи на духовни пътешествия от 2006 г. по света и България;
 • В нашето пътуване не само посещаваме забележителности, но и медитираме на силни енергийни и свещени места, активираме кристали на силата, изграждайки мрежа на светлината, за да повдигаме колективното съзнание на човечеството.

8 март

София – Доха 

Отпътуване от летище София за Остров Шри Ланка с прекачване в Доха.

 


9 март

Доха – Летище Коломбо – Канди

Рано сутринта пристигате в Коломбо. Отпътуване към Канди (под егидата на ЮНЕСКО) – „град-градина”, последната столица на кралете на Шри Ланка. Името му е символ на великолепие, разкош и е свързано с много легенди. Разходка до горното езеро, създадено от последния крал на Синхала – Шри Викрама Раджасинг през 1798 г.; пазара, храма Далада Малигуа – дом на Свещения Зъб на Буда. Вечеря и нощувка.

 


10 март

Канди – Перадения – Нувара Елия

Кратко представяне на медитация Анапана и ефектите и върху тялото, душата и ума от ежедневното й прилагане. Медитация Анапана. Дихателни ключове и утвърждения. След закуска ще посетим Кралската ботаническа градина на Перадения, която е добре известна с голямото разнообразие от растителни видове. Тази градина притежава огромно количество различни видове орхидеи и е най-голямата в Азия в това отношение. 

Отпътуваме за Нувара Елия, по пътя ще имаме възможност да посетите плантация за чай и да станете свидетели на производството на световно известния „цейлонски чай“. Церемония за благодарност на Земята за богатствата, с които ни дарява. Беседа за Свещеното растение на Азия – Чай. 

Пътува се през най-живописната част на острова с изумителни планински пейзажи и обширни чаени плантации. Връщаме се в Канди. Нощувка.

 


11 март

Сигрия – Дамбула 

Ставна гимнастика, медитация Анапана. След закуска заминаваме към към Сигирия (ЮНЕСКО) – „Лъвската скала” – цитадела, издигаща се върху скална тераса 200 м. над джунглата и е построена от крал Кашаяпа (477-495г). До върха е изградено стълбище, изсечено между краката, шията и челюстта на гигантски лъв – символ на кралството. Посвещение в тайните на времето и медитация за личния ритъм. Продължаваме за Дамбула. Вечеря и нощувка.

 


12 март

Дамбула

След закуска посещение на историческата част на Дамбула (част от Световното наследство на ЮНЕСКО) – известна със своите красиво украсени пещери от 1 век пр. Хр. В първата пещера е изсеченият в скалата релеф на Полегналия Буда, дълъг около 14 метра. Във втората пещера – най-красивата и най-голямата от всички, се намират 150 статуи в реален ръст на божества, свързани с будизма, заедно с множество изображения на самия Буда. Медитация за свързване с енергията на острова и светлите същества пазители на будистките светини. Вечеря и нощувка в Hotel Amaya Lake 4*

 


13 март

Дамбула  – Национален Парк Минерия 

Медитация Анапана. Дихателни ключове и утвърждения. Приключение в Национален парк Минерия, убежище на голяма популация от слонове. Общуване с уникалните животни. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка. 

 


14 март

Дамбула – Анурадхапура 

След закуска отпътуване за Анурадхапура (ЮНЕСКО) – град-музей под открито небе, първа столица на страната и най-големият процъфтяващ град в древността, по-голям по територия (52 км2) от Вавилон и Ниневех, достигнал своя възход когато Рим и Картаген били още млади градове. Построен е II век пр. Хр. като столица на синхалската държава. Бил е главен религиозен център около 1500 години и столица на 123 крале. Истински архитектурен шедьовър – прекрасно планиран град, в центъра на който е живял кралят в дворец с 1000 стаи. Тук е свещеното дърво Бо – най-старото в света. То е подарък от индийския император Ашока и е донесено в Шри Ланка през 247 г. когато будизмът е приет за официална религия тук. Трансфер до полуостров Калпития. Нощувка.

 


15 март

Диямба – плаж и релакс

Великолепна сутрин с медитация, дихателни практики, йога, песни и танци в Диямба бийч ризорт на полуострова Калпития, целебен ден за преосмисляне н преживяното и утвърждаване на новите навици. Морската шир, и тихите брегове на дивата природа, ще те възнаградят със зареждане на батериите. Беседа „Теорията за времевите линии и движението по тях”. Нощувка в Диямба бийч ризорт.

 


16 март

Диямба – плаж и релакс

Медитация и дихателни ключове. Закуска и релакс на плажа и в късния следобяд заминаване за Коломбо. Нощувка в Коломбо. 

 


17 март

Коломбо – Доха – София

Коломбо е най-големия град и търговска столица. Разглеждане на най-значимите забележителности. Възможност за шопинг. Вечеря в местен ресторант. Трансфер до летището. Полет за София.

 


18 март

Пристигане на Летище София, Терминал 2. 

 


Условия и забележки:

Краен срок за записване 8 януари 2019 г. При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.

Минимум 10 туриста.


Организаторите си запазват правото за малки промени по програмата. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни мероприятия.


За повече информация и записване:

Георги Христов – 0877018825, georgi.datravel@gmail.com

мар.
29
пт
Шаманско приключение в Перу
мар. 29 – апр. 16 цял-ден
Шаманско приключение в Перу @ Перу

Приятели, обърнете внимание, че имаме кратък вариант на шаманското пътуване от 29 март до 10 април и дълъг вариант от 29 март до 16 април!

1 вариант

29 март – 10 април 2019 г.

13 дни/11 нощувки

Тази програма напълно ще те потопи в енергията на свещената перуанска земя. Ще се запознаеш с универсалната традиция на племето Керо от планината Аусангате в Андите. 

Ще преминеш през различни изцелителни ритуали от шаманските традиции на Перу, ще медитираш на едни от най-силните енергийни места на Земята и ще синхронизираш енергийните си тела с високочестотната енергия Мунай Ки. 

Ще бъдеш посветен в мистерията на Галактическото слънце и ще изживееш тайнството на елементите на живота. Ще си припомниш, че си дете на слънцето. Това ще ти позволи да имаш постоянна връзка с твоята вътрешна светлина.

Въпреки че разглеждаме най-важните обекти за посещение в Южно Перу, това не е обикновена туристическа програма, за тази авантюра се изискват добро физическо и психическо здраве и интерес към другите измерения и невидими пространства на нашето съществуване.

Цена: 1799 долара (в цената НЕ Е ВКЛЮЧЕН двупосочния билет София – Лима – София – около 950 евро)

Ако имате желание да участвате в двата етапа на „Шаманско пътуване в Перу” от 29 март до 16 април, цената е 2496 долара, това са 18 дни/16 нощувки!


Цената включва:
 • Самолетен билет Лима – Куско – Лима в Перу;
 • Нощувки по програмата в Перу със закуска;
 • Транспорт с таксита, микробуси и влак;
 • Разглеждане на едни от най-големите природни и културно-исторически забележителности на империята на Инките около Куско; 
 • Участие в церемонияи Аяуаска 130 щатски долара, в церемонията Сан Педро 120 щатски долара, Темаскал 90 долара;
 • Водачи Жоро Христов и Никола Кирилов на български през цялото пътуване;
 • Участие по желание в церемонии и медитативни практики с Жоро;
 • Входни такси за Мачу Пикчу;
 • Медицинска застраховка за 20 000 евро;
 • Всички приложими такси;
 • Няма визи за Перу.
Цената не включва:
 • Самолетен билет София – Лима – София около 1000 евро
 • Лични разходи за вода, обяд, вечеря и шопинг минимум 300 евро;
 • Останалите входни такси на местата за посещение; 

С какво е различно това пътуване на Клуба от стандартните туристически програми:
 • Пътуване в малки, компактни групи от единомишленици, броят на участниците не надвишава 10 човека!!!!!
 • Една от най-трансформиращите и силни програми на Клуба ни. Среща на живо с всичко, което сте чели в духовните книжки от типа на «Селестинското пророчество». Но докато в книгата повечето от съдържанието е въздействаща литературна история, в нашето пътуване ще се докоснеш до източника на всички учения. По време на това приключение ще изживееш реално свързване с магичните елементи на живота, от които е съставен нашият триизмерен свят. Ще изпробваш на практика алтернативни начини за себеизследване и себеопознаване. Ще се свържеш с енергията на Вътрешното ти слънце и ще разбереш какво е шаманизмът и каква е практическата полза от него в ежедневието;
 • Водачи на групата са Жоро Христов (Муру Хорхе) и Никола Кирилов. Муру Хорхе изучава живата и до днес древна традиция на вълшебниците от племето Керо в Перу. От 2009 година Жоро пътува из Перу и се обучава на универсалното познание за съществуващото на една от най-автентичните и запазени общности в магично Перу. Никола Кирилов е извор на информация за свещените растения, флората и фауната на тази великолепна страна, съмишленик и помощник водач в нашето приключение;

 


29 март

София – Лима

Полет до Лима през Амстердам. Пристигаме в Лима вечерта. Трансфер до Casa Suyay. Нощувка в Лима.


30 март

Куско – магичната столица на инките

Рано сутринта посещение на Централния пазар за традиционната перуанска закуска Емолиенте.

Отправяме се след закуска към летището. Полет за Куско – столицата на инките. Посещение на удивителния пазар Сан Педро с перуански лечебни растения, супер храни и типична атмосфера на Андите. Адаптация с височината. Разходка из прекрасното градче. Нощувка. 


31 март

Саксайуаман

Трансфер до една от големите загадки на Свещената долина на инките. Съоръжението поразява с красотата и монументалния си мащаб; стените на крепостта са под формата на зигзаг, което, според преставите на инките, е изобразявало мълния. Саксайуаман е изключително силно място, притежаващо огромна космическа енергия. Ритуален поздрав към светлите духове, защитници на планината, запознанство с космогонията на племето Керо и първо посвещение: Освобождение от страха от смъртта. Трансфер до град Урубамба и комплекса Лас Чулпас. През нощта церемония Аяуаска.


1 април

Осъзнаване

Свободна сутрин за осъзнаване на преживяното. В следобедните часове Ритуал „Темаскал“. Церемония за пречистване на физическото, емоционалното, менталното и причинното тяло с церемонията Темаскал (индианска свещена сауна). Ще имате възможност да участвате в една от най-древните церемонии за пречистване с елементите на живота огън, въздух, вода и земя! 

Вечерни шамански практики с Жоро. Нощувка в Урубамба.


2 април

Морай и Оянтайтамбо

Посещение на зашеметяващия Морай, солниците Марас. Сутринта се отправяме към едно интересно място на силата Наупа Иглесиас, където ще направим Чакана инициация в андийския мистицизъм. Трансфер и нощувка в Оянтайтамбо. Разглеждане на руините на Оянтайтамбо, още една от големите загадки на древно Перу. Нощувка в хотел Лас Орхидеас.


3 април

Мачу Пикчу

След закуска рано сутрин посещение на едно от чудесата на нашия свят – Мачу Пикчу! Думите са крайно недостатъчни, за да опишат това, което ще видите и почувствате тук. Незабравимо и единствено по рода си преживяване. Никога няма да забравите този ден в живота си!!!! Нощувка в Оянтайтамбо.


4 април

Церемония Сан Педро

Трансфер до мястото за церемония. Церемония с кактуса на силата Уачума (Сан Педро). Удивително преживяване за свързване със себе си и светлината с шаманите Кристиан и Роберто. Нощувка.


5 април

Свещеният ден на душата

Ден за осмисляне на процесите, стартирали в нас по време на пътуването. Свободно време за разходки в мълчание в едно вълшебно място Чинчеро. Оставане със самите себе си. Вечерна среща за споделяне и въплътяване на преживяното! Нощувка в Куско.


6 април

Планината „Дъга“

Целодневно приключение на 5200 м. до едно от природните чудеса на Латинска Америка, удивителната Рейнбоу планина, оцветена като дъгата. Неповторими гледки на Андите, усещане за друго пространство и измерение. Удивително преживяване.


7 април

Целодневно приключение до планината Аусангате за среща с автентично селище на племето Керо, както и с представители на това интересно и запазило невероятно древно знание племе. Запознанство с техния бит и нощувка в техните къщи!


8 април

Лима

В късния следобед се връщаме от планината Аусангате и хващаме полет Куско – Лима. Нощувка в Лима.


9 април

Ден в Лима. Вечерен полет за Европа.


10 април

Кацане в Европа и полет за София.


Условия и забележки:

Минимум участници в пътуването 9 човека. 

Записване: Необходим е международен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщане. Записването става със закупуване на самолетния билет 1000 евро и със заплащане на капаро 1000 щатски долара за вътрешните полети, транспорта и резервациите на хотелите. Краен срок 7 ноември 2018. 

Организаторите си запазват правото да отменят прояви, ако не се събере група. Също така и да правят промени в програмата при непредвидени обстоятелства и неблагоприятни атмосферни условия. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни други причини.


За повече информация и записвания:

Георги Христов – 0877018825, georgi.datravel@gmail.com

(за желаещите да продължат приключението си в Перу с нас е това удължаване на програмата!)


2 етап

Енергийните места в Южно Перу

 9 – 16 април, 2019 г.

(8 дни/6 нощувки)

В това удължаване на програмата са включени Линиите Наска, Каньонът Колка с наблюдение на кондори, Езерото Титикака и много други удивителни загадъчни места на силата в Южно Перу. Но тази програма не е просто туристическо пътуване до Перу, а е пътешествие в дълбините на вселенската, планетарната и индивидуалната душа! Изучаване на древното учение „Децата на Слънцето“ и изследване на една от най-древните живи духовни традиции на планетата ни. 

Освен разглеждането на забележителности по най-мощните места на силата в Южно Перу, ще научите как да придобиете цялостност, да влезете в центъра на съществото си и да реализирате потенциала си! 

Това е трансформиращо пътуване с посещение на много места, но в същото време и с практики за освобождаване от тежките енергии, които задържат еволюцията на съзнанието ни. 

Цена: 697 US  

Ако имате желание да участвате в цялата програма „Шаманско пътуване в Перу” от 29 март до 16 април, цената е 2496 долара, това са 18 дни/16 нощувки!


Цената включва:
 • Автобусен нощен превоз Арекипа – Наска; 
 • Нощувки по програмата в семейни и тризвездни хотели със закуска;
 • Транспорт с таксита, микробус и междуградски луксозен транспорт;
 • Разглеждане на едни от най-големите природни и културно-исторически забележителности на империята на Инките около Куско;
 • Автобусен билет за маршрута Куско – Пуно;
 • Разходка до островите Урос в езерото Титикака; 
 • Водачи Георги Христов и Никола Кирилов на български през цялото пътуване;
 • Участие по желание в церемонии и медитативни практики;
 • Медицинска застраховка за 20 000 евро;
 • Всички приложими такси;
Цената не включва:
 • Полетът над линиите Наска;
 • Приключение с бъги в пустинята;
 • Лични разходи за вода, обяд, вечеря и шопинг минимум 300 евро;
 • Необходими са ви и поне 100 долара, защото Перу е страната на бакшишите и е добре да им се дават, че протичат по хармонично нещата! 

9 април

Трансфер Куско – Пуно през един от най-красивите пътища на планетата ни, за да стигнем бреговете на езерото Титикака. По пътя ще преминем през живописни пейзажи като от друга планета и ще посетим Andahuaylillas, Пукара, руините на градът Рачи от епохата преди инките с включен обяд. Пристигане надвечер в Пуно! Нощувка.


10 април

Араму Муро

След закуска се отправяме към Араму Муро – Портата към висшите измерения. Ритуали за посвещение в учението на Децата на слънцето. Трудно е да се опише това място! Ритуал Деспачо за освобождаване от тежките енергии и свързване с нашата истинска същност. Изживяване, което ще помните цял живот! Изработване на лечебно колело за индувидуално, земно и вселенско повдигане на енергията! Медитация за свързване с Висшия ни Аз. Трансфер до езерото Титикака и гостуване на семейство от плаващите острови Урос.


11 април

Чивай

След закуска посещение на Силустани – едно изключително силно енергийно място, свързано със смъртта и духовната трансформация на човека.Трансфер от Пуно до Чивай. По пътя имате шанс да срещнете с представители на местната фауна като алпака, лами и викука, както и ще имате възможността да се насладите на типични за Андите гледки, включително зашеметяващи езера. Пристигане в Чивай и нощувка в Колка ИН.


12 април

Каньонът Колка

След закуска отпътуване към най-дълбокия каньон в света, зашеметяващи гледки. Пристигме на място за наблюдение на кондори. Среща със свещената птица на Андите. Продължаваме към град Арекипа. Разглеждаме Арекипа и с нощен автобус на луксозната фирма Cruz del Sur (11 часа) се отправяме към градчето Наска! 


13 април

Лините Наска

Полет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска. Трансфер до оазиса в пустинята Уакачина, заобиколен от 100 метрови пясъчни дюни. Приключение с бъгита и сърфинг в пясъка. Залез и нощувка в оазиса. Церемония за възприемане на дара на перуанската свещена земя и медитация по залез в пустинята. Преживяване, което никога няма да забравите.


14 април

Трансфер до Лима. Последен ден в столицата на Перу. Нощувка. 


15 април

Полет за Европа.


16 април

Полет за София

юли
22
пн
Живот от сърцето
юли 22 – юли 25 цял-ден

22 юли – 25 юли 2019 г.

4 дена/3 нощувки

Цена 239 лв.

Приключение в Средната Българска земя. Серия от пътуванията „Духовните портали на България“. Храмът на Богинята до Бузовград. Порталът Хим Ра, Кръстова гора, Караджов камък, Белинташ. Пътуване за свързване на ума и сърцето. Как да позволим на аналитичното ни мислене да приеме посланията на сърцето ни. Свързване на сърдечната чакра с третото око. Събуждане на спомена за истинските нужди на сърцето и ума ни.


Цената включва:
 • 2 нощувки;
 • 1 нощувка на палатка на Кръстова гора;
 • Водач по време на пътуването;
 • Посещение на местата по пътуването;
 • Медицинска застраховка.
Цената не включва:
 • Храна и лични разходи;
 • Входни такси за местата по програмата;
 • При набиране на група над 12 човека си заслужава да се наеме бус. За момента се организираме по лични автомобили.

Защо да изберете пътуване с нас:
 • Това е необичаен начин да пътешестваме и опознаваме родината си като посещаваме духовните портали на България,това е духовно пътуване към корените ни и защо е важно да обичаме и пазим земята си и да се свързваме с енергията на предците ни;
 • Водач на групата е Жоро Христов – познавач на енергийните места в България, пътешественик и разказвач на истории, изучава и практикува древни практики за осъзнаване, изцеление и разгръщане на потенциала ни, води групи на духовни пътешествия от 2006 г. по света и България;
 • В нашето пътуване не само посещаваме забележителности, но и медитираме на силни енергийни и свещени места, активираме кристали на силата, изграждайки мрежа на светлината, за да повдигаме колективното съзнание на човечеството.

22 юли

Храмът на Богинята

buzovgrad-megalitОтпътуваме от София за Казанлък. Отправяме се към тракийското светилище край село Бузовград. Медитация за събуждане на Наблюдателя в нас. Нощувка и вечеря в х-л “Севтополис” в Павел Баня, където ще се потопим в минералните води, използвани за лечение още в древността.


23 юли

Кръстова гора

krastovaПосрещане на слънцето на Хим ра – сърдечната чакра на България. Там ще ни посрещне Вратарницата – пазителка на портала на Христос Димитра – Бялата баба. Мини концерт с божествени песни на Хим ра в сърцето на България. Беседа с Димитра и работа по розовата градина на Мъдростта. По обяд ще потеглим към Кръстова гора. Според преданието на това място е заровена частица от кръста, на който е разпнат Христос. Мястото е с много силна енергия и притежава неповторима притегателна сила, свързана най-вече с вярата в лечебните сили на самото място и аязмото, чиито води са чудотворни. Между 0,00 и 2,00 ч. ще присъстваме на литургия в храма на Кръстова вода и ще останем да нощуваме на открито. Запалените свещички в мрака и силната вяра на хората са неповторима гледка и усещане. Възможност за нощувка в манастира “Света Троица”.


24 юли

Караджов камък

karadjovРано сутринта ще си налеем вода от аязмото “Очното” и ще потеглим пеша към Караджов камък. Ритуал за възнамеряване с камък в ръка. По пътя ще минем през обширна поляна с уникална гледка и след още половин час през голяма букова гора ще стигнем до Портала в Небето. Караджов камък е едно от най-силните енергийни места в България! „Третото око“. След като се изкачим на скалното плато ще се насладим на една от най-красивите гледки в района. Медитация за свързване с по-висшите измерения и практически занимания за активиране на вътрешното виждане и вътрешното чуване! Преход до село Мостово. Нощувка в вила „Вили“ в подножието на Белинташ.


25 юли

Белинташ

belintashПосрещане на слънцето и паневритмия на уникалния скален масив Белинташ. Ще се разходим в района и разгледаме олтарите на древните траки, постаменти за жертвоприношения и „Стълбата към небето”. Всеки от групата ще се усамоти за самостоятелна вътрешна работа. Отпътуване за София.


Забележка:

Туристите е необходимо да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки.

При неподходящи метеорологични условия, при опасни участъци по пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.


Условия и забележки:

Краен срок за записване 30 май.

Депозит 50% от сумата за пътуване, пълно доплащане в деня на отпътуване. Обърнете внимание на това, че имаме една нощувка на палатка на Кръстова гора.

Организаторите си запазват правото за малки промени по програмата. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни мероприятия.

 

авг.
1
чт
Свързване с елементите на живота
авг. 1 – авг. 10 цял-ден
1-10 август 2019 г.

10 дена/9 нощувки в хотели и 4 нощувки на палатка на езерата
(Последните нощувки са на палатка на Седемте Рилски езера в лагера на Бялото Братство)

Цена: 499 лв.

Духовно приключение за зареждане с високочестотна прана от Горната Българска земя. Всички сме чували за елементите, които изграждат живота ни. Какъв е начинът да се свържем с тяхната сила и да я използваме в ежедневието си. Това ще изпитаме също по време на това пътуване. Каня те на шаманско пътуване по едни от най-силните енергийни места в българските високи планини! Ще се срещнем с истинска българска шаманка, ще медитираме в църквичката на великата Преподобна Стойна, ще участваме в събора на Бялото братство на Рила. Очакват ни незабравими мигове с ритуали, медитации, изпитания на палатка в планината и всичко, което разширява съзнанието ни и ни освобождава от клопките на цивилизацията ни.


Цената включва:
 • Транспорт с удобен микробус по маршрута
 • 5 нощувки
 • Водач по време на пътуването
 • Посещение на местата по пътуването
 • Туристическа застраховка
Цената не включва:
 • Храна и лични разходи
 • Входни такси за местата по програмата и лифта на езерата

1 август 

Запалване огъня на трансформацията

20150807_155308Сутринта 7:00 ч. отпътуваме от София за село Златолист. Посещение на църквата “Свети Георги”, където Преподобна Стойна е прекарала живота си като монахиня. В църквата има уникални стенописи, които никъде другаде не могат да бъдат видени – гола жена до кръста, дявол впрегнал човек в каруца. Ще медитираме до вековния чинар и ще запалим огъня на трансформацията на това свещено място. Преход в мълчание до Роженски манастир. Слушане на езика на природата. Практически занимания с Вселенските закони на благополучието. Нощувка в с. Рожен.


2 август 

Среща с българска шаманка

sreshtaПосрещане на слънцето, дихателни упражнения и изучаване на Паневритмия. Рано сутринта потегляме за село Крибул през един от най-живописните пътища в България през Южен Пирин. Посещение на тракийското светилище „Скрибина“ заедно с пазителката му баба Юлия. Възможност да изживеете една от малкото живи лечебни процедури с помощта на българска шаманка. Уникално изживяване. Шамански техники за свързване с духа на Майката Земя.
Следобяд ще се отправим към Лещен и Ковачевица, които ще ни очароват с автентичността си и неестественото спокойствие, което излъчват. Нощувка в с. Лещен.


3 август 

Свързване с елемента вода

Dobarsko-churchПосрещане на слънцето, дихателни практики и изучаване на Паневритмия. След закуска ще отпътуваме за с. Добърско, където ще посетим вкопаната църква “Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, която е под защитата на ЮНЕСКО, построена през 1614 г. В двора на храма има извор, който се смята за лечебен и също пази история, обвита в легенди. Според преданието първите заселници в Добърско са били ослепените след битката в Беласица през 1014 г. Самуилови войници, намерили изцеление от лечебната вода, която извира в двора на църквата. Легендата още гласи, че с водата от изворчето в двора на старата църква е лекувал очите си и Климент Охридски. Ще се разходим по живописните екопътеки около селото, ще посетим красивия 30-метров водопад Щрокалото, Медитация за свързване с водата, слушане на водата и осъзнаване на езика на тази велика стихия. Нощувка в с. Баня и отдаване на пречистващи водни процедури и единение с елемента вода.


4 август 

Свързване с въздуха

20150810_121618Посрещане на слънцето, дихателни практики и изучаване на Паневритмия. След закуска трансфер до хижа Вихрен. Този ден ще отдадем дължимото на прекрасен Пирин. По време на прехода ще общуваме с вятъра, ще се свържем с елемента въздух и ще пречистим и трансформираме мисловните си нагласи, балансирайки елементите вода, огън и земя. Нощувка.


5 август 

Вселенските закони на благополучието

P1040343Посрещане на слънцето, дихателни практики и изучаване на Паневритмия. След закуска ще поемем към пещерата на Св. Иван Рилски над Рилски манастир. Ще посетим църквичката, където е погребан и аязмото над нея. В пещерата ще медитираме за свързване и балансиране на елементите на живота в нас. По време на цялото пътуване практически ще прилагаме Вселенските закони на благополучието. След пещерата ще се разходим до Стобските пирамиди, които огрени от следобедното слънце ще ни напомнят за това, че човек е само малка частичка от величествената природа. Отпътуване за Паничище. Нощувка.


6-9 август 

Лагера на Всемирното Бяло Братство

web6В ранни зори ще се качим до Рилските езера, където ще прекараме останалите четири дена в практики, дадени от Учителя Беинса Дуно за свързване с елементите, както той ги нарича „факторите в природата“; ще обиколим всички езера в специален еднодневен семинар; ще посрещаме изгрева, ще танцуваме Паневритмия, ще изучим и опитаме Вселенските закони на благополучието; ще медитираме и ще съзерцаваме в едно от най-силните енергийни места на планетата ни – езерото на Съзерцанието.


10 август 

8bОтпътуване за София. По желание може да останете и повече време на езерата.


Условия и забележки:

Туристите е необходимо да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки.
При неподходящи метеорологични условия, при опасни участъци по пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.