Муру Хорхе

След повече от 20 години обучения при учители от различни медитативни и лечебни традиции, след години обикаляне на места на силата и прилагане на всичко научено в живота си, мисля, че е дошъл моментът да споделя опита си. 

Толкова много подходи има към здравето и щастието, че човек може да се обърка. За да не се объркам и аз, избирам най-любимия ми – забавния. 

Когато погледнем на нещата от тяхната весела и шеговита  страна, решенията идват от само себе си, изненадващо за доста „бастуни” от академичния свят и надути пуяци, която и щеш гуру вселена. Всеки нормален човек ще признае, че не само в България, но и по света, сме затънали в големи парадокси. 

По всичко си личи, че живеем в най-големия майтап в историята и с просто око се вижда колко е лош сценарият, даден на политици, икономисти, социолози, духовни учители и цялото гуру войнство на планетата! Трябва да си напълно лоботомиран, за да не виждаш как се пропуква старата система и какъв безобразен абсурд сътворяват „силните на деня”. Всичко ми се струва абсолютен водевил и карикатура. Ако сега не погледнем с хумор и забава на тази масова лудост, която цари навсякъде, просто ще се взривим. 

Тези, дето си мислят че нещо управляват и контролират, са се взели много на сериозно и най-дребните неща в ежедневието ни са осрани до безобразие. Отровена храна, въздух и вода; отровени мисли и чувства; всичко е наопаки и народа е нещастен, болен и се влачи като на заколение! Съвремието ни, дами и господа, е „абсолютен ташак” и изобщо не се притеснявам да използвам такива груби думи, за да го опиша. 

Обаче точно сега нямаме никаква нужда от поредните розови очила на Ню ейджа, никакви общи молитви и тинтири минтири няма да помогнат. Време е да осъзнаем в какви дълбоки лайна сме затънали и да наричаме нещата с истинските им имена. Дошъл е моментът осъзнато да погледнем в очите нещата такива, каквито са! А те са откровено зле! Навсякъде! Във всичко! От начина, по който отглеждаме децата до страха от смъртта при възрастните. Живеем в ерата на най-много дадена информация и на най-големите заблуди. 

Преди година се оплаках на един приятел, че шаманската традиция, която изучавам в Перу не дава духовни имена. Всички около мен тогава се кипреха с духовни наименования – Брахнапутра, Шмирдазунди и така нататък, а пък аз некъв шмохльо Жоро.  Никакъв авторитет пред хората, начи! Майтапихме се  с добър приятел – Гената как любимите ми старчоци от племето Керо в Перу нямат ни гуру, ни муру, даже нито куру, нищо подобно, братче. Викаха ми само на майтап Сребърното момче и много се забавляваха с прошарената ми коса на 40, а аз се дивях на гарваново черната им коса на 80. 

Тогава Гената в неговия шеговит стил вика: „Ама ти си, Муру Хорхе, брат. Посвещавам те в най-яката духовита традиция – живота! Ти бъди духовит, това е най-естественото. Давам ти право и ти да раздаваш духовити имена. Живей и бъди себе си.” Много се смяхме, но така се роди Муру Хорхе. 

Знам, че всичко, което пиша и предлагам тук работи безотказно. То не помага за духовното ти развитие, а вай-вече те подкрепя в ежедневието, и в специалните по-тежки моменти. Щипката смях във всяка една духовна или материална работа е магическата съставка, която гарантира успеха. 

Ако не ти допада този подход, просто подмини напъните ми и се забавлявай с това, което ти харесва! Хич не държа да си губиш времето и да ме критикуваш и обсъждаш, ако не ти допада разбиранията ми. Използвай енергията си за нещо по-смислено.


Събития

No event found!