Йога ритрийт на остров Самотраки

Кога
юли 4, 2016 – юли 10, 2016 цял-ден
2016-07-04T00:00:00+03:00
2016-07-11T00:00:00+03:00
Къде
Гърция, о-в Самотраки

01-20150619_105114

4 – 10 юли 2016 г.

7 дни/6 нощувки

Цена: 595 лева

Трудно е с думи да се опише това изключително тайнствено и магично място остров Самотраки. Такова съчетание от плажове, планински зъбери, екзотични растения, вековни чинари, вълшебни водопади, топла минерална вода, история и древно светилище на едно място, няма другаде толкова близо до България. Това място трябва да се види и усети, думите и снимките не могат да предадат лъчистата светлина, която струи от всеки камък. Елате заедно да изживеем мистерията Самотраки!


Цената включва:

 • 6 нощувки с закуска на остров Самотраки в хотел „Орфей“ в селцето Терма-Лутра;
  Водач по всички места от програмата – Георги Христов;
  Ин йога практиките;
 • Медитациите;
 • Всички останали практики по време на пътуването;
  Медицинска застраховка;

Цената не включва:

 • Транспорта (за по-лесно организиране на транспорта и оптимизиране на цената предлагаме да се пътува с лични автомобили и да се разпределим по коли, като се споделят разходите, не излиза скъпо, а с наемане на бус за седмица цената се увеличава чувствително);
 • Фeриботните билети Александруполис – Самотраки и обратно – 24 евро;
  Разходката с лодка „Теодора“ около острова – 20 евро;
  Входните такси за светилището 3 евро и „Банята“ в Терма – 4 евро;
 • За обяд и вечеря са достатъчни 10-15 евро на ден – в Терма има магазин за хранителни стоки, прекрасно козе сирене, овче кисело мляко, зеленчуци и плодове, в ресторантчетата на селцето има зеленчукови гозби от 3 до 6 евро, а собственика на хотела, където сме отседнали ни е приятел и ни позволява да ползваме кухнята. 
 • Обяда в рибния ресторант е около 15 евро на човек;

4 юли  2016 г.

Пристигане

Отпътуване от София 7.00, Пловдив 9.00 и Хасково 10.30. Пристигане в Александруполис и качване на ферибота в 15.00. Пристигане на Самотраки в 17.30. Настаняване в хотел „Орфей“ всред гора от 300-годишни чинари в селцето Терма (Лутра) – малко курортче, възникнало край топли минерални извори. По желание вечеря в кръчма под клоните на 1000-годишен чинар в Терма. Нощувка. 5 юли 2016 г.

Водопадите Фониас

02-8Посрещане на слънцето и ставна гимнастика, която може да използвате в ежедневието си. ИН йога сесия и медитация. Възможност за потапяне в лечебните минерални води на банята в центъра на Терма. Закуска в къщата за гости с овесени ядки от България или в селцето има пекарна с банички и вкусен пресен хляб. След закуска в 11 ч. потегляме на плаж до 13 ч. Преход до уникалните водопади Фониас. Никога няма да забравите това място! Медитация за пречистване на душата и ума около заредения с отрицателни йони водопад с езерце за плуване. Обяд пикник със сандвичи на скалите. Йога нидра от 18 часа. Вечеря и нощувка.


6 юли 2016 г. 

Светилището на Великите богове

Посрещане на слънцето, гимнастика, ИН йога и медитация. След закуска потегляме към Светилището на Великите богове. По желание участие в мистерията за постигане на вътрешна хармония и отключване на вътрешното виждане и чуване. През периода между 1000 пр. Хр. и 200 г. сл. Хр. Самотраки е един от ключовите религиозни центъра на античния свят, заедно с Делфи в днешна Гърция, Ефес в съвременна Турция и Перперикон в България.

Обедна почивка. Свободно време за плаж. 18 часа Хармонизираща йога. Вечеря и нощувка.7 юли 2016 г.

Обиколка с лодка

Посрещане на слънцето, гимнастика, ИН йога и медитация.  За ценителите на морските авантюри се предлага обикаляне на острова с лодка Теодора и разглеждане на недостъпната скалиста южна част.  Възможност за плаж в пясъчната част на острова и отдих или приключение в природните красоти на острова.8 юли 2016 г. 

Планина и плаж

Посрещане на слънцето, гимнастика, ИН йога и медитация. Свободно време за плаж или по желание на групата се отправяме на преход през вековни чинарови гори към планинските езера Грия Ватра – удивителна красота и за най-смелите преход до най-високия връх на планината Саос. Завръщане в Терма и нощувка.


9 юли 2016 г.

Посрещане на слънцето, гимнастика, ИН йога и медитация. След закуска разходка до столицата на острова Хора. По желание обяд с прясна риба в ресторант Ватрос на пристанището Камариотица. Следобед свободно време за плаж. В 18 часа Ин йога за имунната система. Нощувка.10 юли 2016 г.

Посрещане на слънцето, гимнастика, ИН йога и медитация.

Кратка разходка. Събиране пред хотела за отпътуване към ферибота. В 15 часа взимаме ферибота и от Александруполис отпътуваме за България


Условия и забележки:

Краен срок за записване 20 април 2016 г. с внасяне на 50% капаро от сумата за резервиране на хотела. 

Организаторите си запазват правото да отменят прояви, ако не се събере група. Също така и да правят промени в програмата при непредвидени обстоятелства и неблагоприятни атмосферни условия. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни други причини.


За повече информация: 

Жоро – 0877018825, georgi.datravel@gmail.com
Мирела – 0888906899, mirela.roxolan@gmail.com