Лечебната сила на водата

Кога
септември 20, 2017 – октомври 2, 2017 цял-ден
2017-09-20T00:00:00+03:00
2017-10-03T00:00:00+03:00
Къде
Сърбия, Хърватска, Италия, Гърция и България
06-fontenuova_120
Сърбия, Хърватска, Италия, Гърция и България

20 септември – 2 октомври 2017 г.

13 дни /11 нощувки в хотели  (1 нощувка на ферибот)

Цена 1399 лева 

Изключително пътуване по свещени и магични места в Източна Европа и Италия с лечебна минерална вода. Нека за 10 дни се потопим в изобилие от чиста кристална вода, за свързване с елемента, който ни дава живот, свежест и пречистване, оздравяване и зарежда телата, душите и умовете ни.

Една програма, която няма да срещнете никъде другаде! В нея сме съчетали удоволствието от живота, трениране на медитативния ум и вдъхновяване с начини как да действаме като водата в ежедневието, която е най-мекото нещо на Земята, а постига всичко, което си науми, и дори дълбае чудеса като Гранд Каньон.


Цената включва:

 • Транспорт с удобен автобус през цялото пътуване (преходите не са големи, най-дългият е 480 км, през по-голямата си част по магистрала);
 • 11 нощувки със закуска в къщи за гости и семейни хотели;
 • 1 нощувка на ферибота (в цената не е включена седалка на ферибота, пътуването е през нощта, ако смятате, че няма да ви е удобно, може да доплатите 80 евро за каюта с легло, тук сме се старали да дадем базовите разходи по пътуването);
 • Медицинска застраховка;
 • Медитации, йога, практически упражнения за свързване със стихиите, темата на пътуването ни е „Водата“ – беседи и обреди, самомасаж и начини за добър живот;
 • Водач в това пътуване е Георги Христов, който с увлекателните си разкази разкрива богатството на материалната и духовна култура на местата за посещение и спътниците му имат възможността на практика да опитат всичко, за което той разказва;
 • Лечебни бани и релаксации в Сатурния и други басейнчета с топла минерална вода на открито;

Цената не включва

 • Обедите и вечерите
 • Входните такси в Плитвичките езера, музеите и други места за посещение, това става по желание.
 • Доплащане за самостоятелна стая 340 евро;
 • Доплащане за каюта във ферибота 80 евро;
 • Лични разходи

Защо да изберете пътуване с нас:

 • Това е уникална програма, която предлага да се потопите в лечебните води на Източна Европа и Италия, да узнаете за лесни и приложими в ежедневието начини да поддържате тялото и душата си в равновесие. По време на нашите пътувания предлагаме изживявания, себеизследване, защото човек е човек, когато е на път;
 • Водач на групата е Жоро Христов – познавач на енергийните места в България, пътешественик и разказвач на истории, изучава и практикува древни практики за осъзнаване, изцеление и разгръщане на потенциала ни, води групи на духовни пътешествия от 2006 г. по света и България;
 • В нашето пътуване не само посещаваме забележителности, но и медитираме на силни енергийни и свещени места, активираме кристали на силата, изграждайки мрежа на светлината, за да повдигаме колективното съзнание на човечеството.

20 септември 

София – Белград

10-belgrade-batterbeeВ 6 ч. отпътуване от София. Дневен преход до Белград. Настаняване и пешеходна обиколка из града. Медитация на силно енергийно място, където се вливат двете реки. Нощувка в хостел „Арка Барка“, направен на понтони в реката и разходка покрай реката до ресторант лодка.


21 септември 

Белград – Загреб

15-zagreb-cathedralСлед закуска ще отпътуваме за Загреб. Настаняване и пешеходна обиколка в центъра на хърватската столица – площад „Бан Йосип Йелачич”, Катедралата, площад „Каптол”. Ще посетим и Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос. Нощувка.


22 септември 

Плитвички езера

09-plitvaЗакуска. Отпътуване за Плитвичките езера, най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви Мала Капела и Плесевица. Шамански практики за свързване с елемента вода. Нощувка.


23 септември 

Доломити

08-missРано сутринта ще се отправим към Доломитите, където ще направим лек пешеходен преход (около 1-2 км) в долината Мис в сърцето на Доломити Белунеси парк. Пътеката ще ни преведе през серия от 15 дълбоки кухини, изкопани от водите на потока Брентън, вливащи се в малки водопади. Нощувка в гр. Белуно.


24 септември 

Сиена и Сан Джеминяно

14-12351748_10205271735541554_1102123989_oЗакуска. В 8 ч. отпътуваме за провинция Сиена в региона на Тоскана (5 ч.). Ще посетим Сан Джеминяно, малък крепостен град, разположен на хълм. Символът на града са 14-те му кули, всяка с различна височина и стил. Там могат да се видият множество църкви, но има две основни – Collegiata и Sant’Agostino. Следобяд ще се отправим към град Сиена (1 ч.), където ще направим пешеходна обиколка из историческия център на града, вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Привечер ще се отправим към Гросето (1,3 ч.). Настаняване и нощувка.


25 септември 

Термални извори Fosso Bianco и Bagno Vignoni

07-Bagni San Filippo Fosso Bianco hot springsТози ден ще се потопим в топлите води на два минерални извора. Fosso Bianco е истински рай на земята за всички любители на природата. Представлява поток в гората, където се сливат множество горещи извори в серия от басейни, където можете да плувате, заобиколени от варовикови образувания. Bagno Vignoni е огромен квадратен термален басейн. От него лесно се стига до Parco Dei Mulini, където ще се насладим на безплатна баня в естествено топла вода. В миналото е бил любимо място за поклонници, пътуващи по Via Francigena към Рим. Нощувка в района на Гросето.


26 септември 

Saturnia thermal baths и Bullicame

05-saturИ този ден е посветен на два термални извора. Термалните извори Сатурния са едни от най-забележителните природни минерални бани, които можете да намерите в Италия. Градчето Сатурния е разположено на върха на хълм с изглед към прекрасните термални извори. Техните термални води могат да се похвалят с температура на водата от 37,5 ° С с терапевтични и релаксиращи свойства. Легендата разказва, че изворите са възникнали на мястото, където е паднал гръм, хвърлен от Юпитер, докато се е борил със Сатурн. Италианският поет Данте Алигиери споменава Bullicame в Божествена комедия. Днес всеки може да се наслади на извора Bullicame, разположен в езеро, образуван от малък кратер. Тези естествени природни места за къпане включват известния извор Bullicame и популярния Piscine Carletti. Нощувка в района на Витербо.


27 септември 

Амалфийската ривиера

12-12351554_10205271805863312_2047981890_oСутринта ще се отправим към крайбрежието на Амалфи, включено в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Трудно е да не откъсваш очи от пътя, докато караш покрай смайващия пейзаж на предизвикващата световъртеж невероятна 50-километрова отсечка. Това е едно от най-красивите кътчета, на които човешкото око може да се наслади на нашия континент. Стръмни брегове, извисяващи се над лазурносиньото море, божествени вили, сгушени сред пищна зеленина, градчета и села, подредили като огърлица белите фасади на къщите си по отвесните скали над морето, рибарски селца, сгушени в пазвите на очарователни заливчета… Нощувка по крайбрежието.


28 септември 

Arco Magno и Grotta delle Ninfee, Калабрия

04-calabriaОтпътуване за полуостров Калабрия, заемащ върха на италианския ботуш. Ще посетим най-красивия италиански плаж. Arco Magno di San Nicola Arcella е естествена арка, издълбана от ерозивния ефект на Тиренско море, който през хилядолетията е създал този шедьовър на природата. Зад Арката се намира малка лагуна с формата на полумесец, образувана от малки камъчета чакъл, а в ляво има естествена пещера, в която има източник на вода. Между скалите на север се намира друга скална арка, наречена Arco di Enea, на името на митичния троянски войн, който според легендата е стъпил по тези брегове след падането на Троя. Следобяд ще се отправим към още една пещера – Пещерата на нимфата, където извират термалните води на Керчиара. Легендата гласи, че това е пещерата, където нимфата Калипсо се е крила. Тук можете да се насладите на вана в серниста вода, заобиколени от варовикови скални образувания. Водата е перфектна за борба с кожни заболявания и ревматизъм. Нощувка в района на Керчиара.


29 септември 

Матера и Алберобело

01-Alberobello-1На сутринта ще се отправим към областта Апулия или тока на италианския ботуш, където се намират последните две забележителности, които ще посетим в Италия. Южният италиански град Матера е забележителен със своите изсечени в скалите къщи, обитавани от повече от 9000 години. Ще се разходим в старата част на града – Саси ди Матера, където къщите са изсечени направо в скалите и представляват дупка, подобна на пещера, а някои от улиците се намират буквално върху покривите на по-ниско разположените къщи. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате. Историческата част на града се състои от конусовидни варосани къщички трули. Тези чудновати, твърде мистериозни забележителности не се срещат никъде другаде в страната. Нощен преход с ферибот Бари-Игуменица.


30 септември 

Метеора

03-ancient_meteoraОтпътуване за Метеора – комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите. Ще разгледаме два от шестте функциониращи манастири. Нощувка в Кастраки.


1 октомври 

Термални извори Позар

02-pozarСутринта ще се отправим към древния град Пела, а крайната ни цел са топлите минерални извори Позар. Невероятният пейзаж, водопадите и малки езера създават прекрасно място, където да се отпуснем и да се насладим на природата. Термалните извори се препоръчват за заболявания на кръвоносната и дихателната система, ревматизъм, гинекологични и кожни заболявания. Следобяд отпътуваме за България. Нощувка в Марикостиново.


2 октомври 

Термални извори Марикостиново

В последният ден от програмата ще се потопим в лечебния минерален извор край Марикостиново. Съчетанието на минералната вода и лечебна кал са своеобразно ценно природно богатство, подходящо за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система и геникологични заболявания. Следобяд отпътуваме за София.


Условия за записване:

Краен срок 1 юни 2017 г.

Записването става с внасянето на депозит 50% от сумата за пътуване, пълно доплащане до 20 дни преди отпътуване.

Организаторите си запазват правото за малки промени по програмата. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни мероприятия.


За повече информация и записвания:

Георги Христов – 0877018825, georgi.datravel@gmail.com

Мирела Кирилова – 0888906899, mirela.roxolan@gmail.com