Шамански мистерии на остров Самотраки

Кога
юни 28, 2017 – юли 4, 2017 цял-ден
2017-06-28T00:00:00+03:00
2017-07-05T00:00:00+03:00
Къде
Гърция, о-в Самотраки

28 юни – 4 юли 2017 г.
7 дни/6 нощувки

Цена: 725 лева

Каним ви на магичния остров Самотраки за седмица, посветена на свързването ни със скритите сили на природата. Нека заедно да отворим сетивата си и да се научим да използваме природните сили за по-добър живот. Ще преминем инициации във всеки един от елементите на живота, ще се освободим от тежките ни енергии и ще се изпълним със светлина от Галактическото слънце.

По време на тази седмица ще ви разкрия магията на практиките на Андийския мистицизъм, Сибирския шаманизъм, Колумбийските Мамоси от планината Сиера Невада де Санта Марта. Елате да се потопим в шаманизма и общуването с природата, с танци и ритуали да се свържем със Земята, предците и истинската реалност на изобилие и благоденствие!


Защо да изберете пътуване с нас:

 • Това е не само посещение на най-близкия екзотичен остров до България, но и отбелязване с ритуали и духовни практики на едни от най-силните дни в годината в края на юни, запознанство с античните мистерии, които са доближавали човеците до божественото и са зареждали хората с високочестотна прана за дълги дни;
 • Водач на групата е Жоро Христов – познавач на острова, пътешественик и разказвач на истории, изучава и практикува древни практики за осъзнаване, изцеление и разгръщане на потенциала ни, води групи на духовни пътешествия от 2006 г. по света и България;
 • В нашето пътуване не само посещаваме забележителности, но и медитираме на силни енергийни и свещени места, активираме кристали на силата, изграждайки мрежа на светлината, за да повдигаме колективното съзнание на човечеството.

Цената включва:

 • 6 нощувки с закуска на остров Самотраки в хотел „Орфей“ в селцето Терма-Лутра;
  Водачи по всички места от програмата – Георги Христов и Никола Кирилов;
 • Ин йога практиките;;
 • Всички останали практики по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка;

Цената не включва:

 • Транспорта (за по-лесно организиране на транспорта и оптимизиране на цената предлагаме да се пътува с лични автомобили и да се разпределим по коли, като се споделят разходите, не излиза скъпо, а с наемане на бус за седмица цената се увеличава чувствително);
 • Фeриботните билети Александруполис – Самотраки и обратно – 24 евро;
  Разходката с лодка „Теодора“ около острова – 20 евро;
  Входните такси за светилището 3 евро и „Банята“ в Терма – 4 евро;
 • За обяд и вечеря са достатъчни 10-15 евро на ден – в Терма има магазин за хранителни стоки, прекрасно козе сирене, овче кисело мляко, зеленчуци и плодове, в ресторантчетата на селцето има зеленчукови гозби от 3 до 6 евро, а собственика на хотела, където сме отседнали ни е приятел и ни позволява да ползваме кухнята.
 • Обяда в рибния ресторант е около 15 евро на човек;

 

28 юни  

Пристигане

Отпътуване от София 7.00, Пловдив 9.00 и Хасково 10.30. Пристигане в Александруполис и качване на ферибота. Пристигане на Самотраки. Настаняване в хотел „Орфей“ всред гора от 300-годишни чинари в селцето Терма (Лутра) – малко курортче, възникнало край топли минерални извори. По желание вечеря в кръчма под клоните на 1000-годишен чинар в Терма. Нощувка.


29 юни 

Елемента Вода

Посрещане на слънцето и ставна гимнастика, която може да използвате в ежедневието си. ИН йога сесия и медитация. Възможност за потапяне в лечебните минерални води на банята в центъра на Терма. Закуска в къщата за гости с овесени ядки от България или в селцето има пекарна с банички и вкусен пресен хляб. След закуска в 11 ч. потегляме за уникалните водопади Фониас. Никога няма да забравите това място! Медитация за пречистване на душата и ума около заредения с отрицателни йони водопад с езерце за плуване. Обяд пикник със сандвичи на скалите. Занимания за свързване с елемента вода. Йога нидра от 18 часа. Вечеря и нощувка.


30 юни 

Светилището на Великите богове

Посрещане на слънцето, гимнастика, ИН йога и медитация. След закуска потегляме към Светилището на Великите богове. По желание участие в мистерията за постигане на вътрешна хармония и отключване на вътрешното виждане и чуване. През периода между 1000 пр. Хр. и 200 г. сл. Хр. Самотраки е един от ключовите религиозни центъра на античния свят, заедно с Делфи в днешна Гърция, Ефес в съвременна Турция и Перперикон в България. Шамански техники за свързване с енергията на местата на силата.

Обедна почивка. Свободно време за плаж.

18 ч. Екстатични шамански танци. Вечеря и нощувка.


1 юли 

Празник на слънцето

Тържествено посрещане на слънцето, шамански ритуал Деспачо.  За ценителите на морските авантюри се предлага обикаляне на острова с лодка Теодора и разглеждане на недостъпната скалиста южна част.  Възможност за плаж в пясъчната част на острова и отдих или приключение в природните красоти на острова. След вечеря вечерта работа с елемента огън.


 

2 юли 

Елемента въздух

Посрещане на слънцето, шамански практики за освобождаване от тежка енергия и изпълване с лека енергия. Свободно време за плаж. Следобед работа за свързване с елемента въздух. Завръщане в Терма. Шаманско пътуване по залез. Вечеря и нощувка.


 

3 юли 

Елемента земя

Посрещане на слънцето, гимнастика, ИН йога и медитация. След закуска разходка до столицата на острова Хора. Посещение и шаманска работа на Мегалита над Хора. Начини за общуване със съзнанието на планетата ни. По желание обяд с прясна риба в ресторант Ватрос на пристанището Камариотица. Следобед свободно време за плаж. В 18 часа кръг на споделяне. Вечеря и шамански танци. Нощувка.


4 юли 

Посрещане на слънцето, гимнастика, ИН йога и медитация. Кратка разходка. Събиране пред хотела за отпътуване към ферибота. В 15 часа взимаме ферибота и от Александруполис отпътуваме за България.


Краен срок за записване 20 април 2017 г. с внасяне на 50% капаро от сумата за резервиране на хотела.


За повече информация:

Жоро – 0877018825,
georgi.datravel@gmail.com, mirela.roxolan@gmail.com

Организаторите си запазват правото да отменят прояви, ако не се събере група. Също така и да правят промени в програмата при непредвидени обстоятелства и неблагоприятни атмосферни условия. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни други причини.

Пътуванията на Клуба се организират чрез туристическа агенция Травълпал ООД
Регистрация за ТО/ТА номер РК-01-7045 от 18.01.2013
Застраховка „Отговорност на туроператора“, полица номер 13160163320000011, ЗАД „Алианц България“, валидна до 12.02.2017